Jsme televize vašeho kraje

Plzeňský kraj boduje i na poli špičkové gastronomie, má gurmánům co nabídnout

Plzeňský kraj, publikováno 09.01.2013, autor: Richard Beneš

Pevel Maurer předal záštitu TOP restauracím v Plzeňském kraji do rukou náměstka hejtmana Jiřího Stručka | Autor: Richard Beneš

Vyhlášený gurmán a znalec dobrého jídla i pití Pavel Maurer, udělil ve středu Záštitu top restauracím v Plzeňském kraji u příležitosti nastávajícího Grand Restaurant Festivalu. V Plzeňském kraji se této unikátní gastronomické akce zúčastní hned devět restaurací. V rámci celé republiky je Plzeňský region po Praze společně s Olomouckým a Jihomoravským krajem regionem největším počtem restaurací zapojených do projektu, což svědčí o rostoucí kvalitě. Záštitu převzal od Pavla Maurera náměstek hejtmana Plzeňského kraje Jiří Struček (ČSSD).

„Kolem 40 procent turistů jezdí do Plzeňského kraje právě z důvodu gastronomie. Máme jim zde co nabídnout,“ uvedl náměstek hejtmana Struček, který se na kraji zabývá i cestovním ruchem. V loňském roce se do Grand Restaurant Festivalu zapojilo v plzeňském regionu šest restaurací, letos ještě o tři více. Naopak v sousedním Karlovarském kraji se festivalu zúčastní jen čtyři podniky, v Jihočeském kraji dva a například v Královéhradeckém a Pardubickém kraji se tam propracovala vždy jen jediná restaurace.

„V rámci Grand Restaurant Festivalu mají lidé jedinečnou možnost ochutnat luxusní delikatesy za výhodné ceny, aniž by se finančně zruinovali. Podmínkou je, vybrat si restauraci a její nabídku, objednat se přes internet rezervaci na přesné datum i hodinu a předem také elektronicky zaplatit. Odměnou je pak základní ochutnávka za 200 Kč, dvouchodová degustace za 450 korun a tříchodová degustace za 600 korun," uvedl Pavel Maurer. Šéfkuchaři TOP restaurací z publikace Maurerův výběr GRAND RESTAURANT 2013 nabídnou návštěvníkům festivalu jídla v kategoriích Farmář & tradice, Specialita šéfkuchaře a Nejlepší jídlo od maminky.

V rámci Grand Restaurant Festivalu se budou servírovat v Plzeňském kraji takové dobroty | Autor: Richard Beneš

Samotný festival proběhne od 15. 1. Do 28. 2. 2013. Ve středu již organizátoři registrovali 12 922 rezervací po celé republice. V Plzeňském kraji to pak bylo 1094 rezervací. Během pouhých šesti minut od zahájení prodeje rezervací se podařilo vyprodat na všechny termíny veškerou kapacitu pražské restaurace La Degustation Bohéme Bourgeoise, která je Mekkou všech labužníků. V Plzeňském regionu se festivalu zúčastní Angus Steak House  Plzeň, Angusfarm Soběsuky, Aureole Golf Dýšina, Budino Plzeň, El Cid, Bar de Tapas Plzeň, Golden Fish Plzeň, Hazuka hotel Indigo Plzeň, La provence El Cid Plzeň, U Štěpána Vojetice. 

V nabídce nebude chybět ani humr | Autor: Richard Beneš      

Fotogalerie

Pevel Maurer předal záštitu TOP restauracím v Plzeňském kraji do rukou náměstka hejtmana Jiřího Stručka | Autor: Richard Beneš
V rámci Grand Restaurant Festivalu se budou servírovat v Plzeňském kraji takové dobroty | Autor: Richard Beneš
V nabídce nebude chybět ani humr | Autor: Richard Beneš
Jako dezert si připravil šéfkuchař babiččin trhanec s lesním ovocem | Autor: Richard Beneš