Jsme televize vašeho kraje

Politici TOP 09 prozářili jednání zastupitelstva svými tričky s prezidentským kandidátem

Plzeň, publikováno 24.01.2013, autor: Richard Beneš

Zastupitel za TOP 09, herec, režisér a scénárista Antonín Procházka má o volbě prezidenta jasno | Autor: Richard Beneš

Šílenství kolem volby prezidenta zasáhlo ve čtvrtek i jednání plzeňského zastupitelstva, kam nastoupila kompletní sestava opozičních zastupitelů z TOP 09 oblečená do černých triček s barevným vyobrazením Karla Schwarzenberga s punkovým „čírem“ na hlavě. Na klopách jim nechyběly ani placky se stejným motivem. Postarali se tak o zpestření zastupitelstva, kam se obvykle chodí v nudných a formálních oděvech.

Placky podporující volbu Karla Schwarzenberga ovšem měli na svém oblečení připnuté i někteří zastupitelé za ODS a Občané.cz. Veřejně tak podpořil kandidaturu Schwarzenberga například také primátor Martin Baxa (ODS), který ovšem zvolil namísto „punkové" placky střízlivější motiv. Své kolegy zastupitele z TOP 09 pak během jednání oslovoval jako „pankáčskou" sekci. 

Zastupitel za TOP 09, herec, režísér a scénárista Antonín Procházka byl jedním, který na jednání zastupitelstva přišel v tričku se Schwarzenbergem. "Pokud se stane nejvyšíšm představitelm našeho státu Karel Schwarzenberg, tak je to stát, ve kterém chci žít. Pokud by byl zvolen Zeman, tak bych takovým státem nechtěl ani projíždět," komentoval pro server Regionpodlupou.cz svoji volbu Antonín Procházka. 

Naopak nijak o sobě nedávali vědět na zastupitelstvu příznivci druhého kandidáta Miloše Zemana, kteří se žádnými plackami ani tričky neozdobili a zůstali tak neviditelní.      

Fotogalerie

Zastupitel za TOP 09, herec, režisér a scénárista Antonín Procházka má o volbě prezidenta jasno | Autor: Richard Beneš