Jsme televize vašeho kraje

Hejtman popřál plzeňským hokejistům hodně štěstí v play-off extraligy

Plzeňský kraj, publikováno 06.03.2013, autor: Richard Beneš

Hejtman Milan Chovanec získal vlastní hokejový dres. Ve sbírce už má také dres FC Viktoria Plzeň | Autor: Jindra Radová - Plzeňský kraj

Kompletní A-tým hokejového klubu HC Plzeň 1929 přijal na Krajském úřadu Plzeňského kraje hejtman Milan Chovanec (ČSSD), těsně před zahájením vyřazovací části hokejové extraligy. „Pozvali jsme vás, abychom vám poděkovali za to, co děláte, a abychom vám popřáli hodně štěstí do play-off,“ řekl hejtman Milan Chovanec společně s některými přítomnými náměstky a členy rady. Od hokejistů dostal hejtman darem hokejový dres s vlastním jménem.

„Plzeňský hokej díky výkonům, které na ledě podáváte, přitahuje tisíce fanoušků. Jste vzorem mladým lidem. I já vám přeji, abyste se v play-off probojovali co nejdále a třeba dosáhli až na samotný vrchol,“ připojil se k přání náměstek Jiří Struček (ČSSD).  

„Děkujeme nejen za pozvání na krajský úřad, ale především za podporu, které se ze strany Plzeňského kraje dostává mládežnickému hokeji,“ řekl ředitel HC Plzeň 1929, Václav Jáchim. „Nedovedu si v žádném případě představit, jak bychom mohli výchovu mladých hokejistů bez této dotace zajišťovat,“ dodal Jáchim. 

Plzeňský kraj letos mládežnická družstva podpoří dotací ve výši 2,5 milionu korun. Kraj tak chce přispět ke zkvalitňování výchovy mládeže a zlepšování tréninkových podmínek, jak se zavázal v deklaraci podepsané s plzeňským hokejovým klubem v prosinci loňského roku. 

Fotogalerie

Hejtman Milan Chovanec získal vlastní hokejový dres. Ve sbírce už má také dres FC Viktoria Plzeň | Autor: Jindra Radová - Plzeňský kraj
Na setkání nechyběl ani kapitán a majitel HC Plzeň 1929 Martin Straka | Autor: Jindra Radová - Plzeňský kraj