Jsme televize vašeho kraje

Bitvu Viktorky s Turky budou na stadionu sledovat politici z magistrátu i z kraje

Plzeň, publikováno 07.03.2013, autor: Richard Beneš

Náměstci hejtmana a radní kraje by si měli na fotbalovou bitvu s Turky obléknout dresy, které jim hráči FC Viktoria Plzeň věnovali | Autor: Richard Beneš

Fotbalovou událost roku, kterou je dnešní utkání FC Viktorie Plzeň s tureckým velkoklubem Fenerbahce Istanbul v rámci Evropské ligy si nenechají ujít ani mnozí politici z plzeňského magistrátu a z Krajského úřadu Plzeňského kraje. Bitvu s Turkem budou přímo na hřišti sledovat radní z ODS i z ČSSD, chybět ovšem nebudou ani zástupci opozice.

Z magistrátu vyráží na fotbal z řad ODS primátor Martin Baxa, náměstek Petr Rund, radní Robert Houdek, Helena Matoušová a Irena Rottová. Poslední jmenovaná by se měla v pátek zúčastnit i prvního zápasu hokejového play-off, kdy HC Plzeň vyzve k prvnímu duelu Litvínov. Ze sociálních demokratů jsou největšími fanoušky fotbalu na magistrátu náměstci primátora Martn Zrzavecký a Eva Herinková, kteří na tribuně také nebudou chybět.

Utkání v beznadějně vyprodané domácí Doosan Aréně bude vedle politiků z magistrátu ve VIP prostorách sledovat také pětice sociálnědemokratických radních z Plzeňského kraje. Společně s hejtmanem Milanem Chovancem budou fandit domácím náměstci Václav Šlajs, Ivo Grüner a radní Václav Šimánek. Pohodlí dal naopak přednost náměstek Jaroslav Bauer, který bude zápas sledovat v teple domova u televizoru s kávičkou. Viktoriány by zcela jistě potěšilo, kdyby si zástupce kraje oblékli na utkání dresy s jejich vlastními jmény, které jim hráči věnovali na jejich nedávném setkání na krajském úřadu.  

Účast na utkání bude samozřejmě i opozice z magistrátu. Mezi fanoušky bude na tribuně například předseda kontrolního výboru magistrátu Ondřej Ženíšek s kolegou zastupitelem Michalem Vozobule, kteří reprezentují TOP 09. 

Fotogalerie

Náměstci hejtmana a radní kraje by si měli na fotbalovou bitvu s Turky obléknout dresy, které jim hráči FC Viktoria Plzeň věnovali | Autor: Richard Beneš