Jsme televize vašeho kraje

Město poslalo k ledu stavbu obřího OC Corso Americká

Plzeň, publikováno 07.03.2013, autor: Richard Beneš

Pozemek, na kterém mělo vyrůst OC Corso Americká zůstane i nadále prázdný | Autor: Richard Beneš

Na veřejném projednávání územního řízení ve čtvrtek zástupci plzeňského magistrátu odmítli stavbu OC Corso Americká. Důvodem odmítnutí stavby obřího nákupního centra byly nejen výsledky lednového referenda, ale také nesplnění předepsaných regulačních podmínek, které město uložilo investorovi stavby, společnosti Amádeus Plzeň. Podle zástupců města společnost také neprokázala vlastnická práva k dotčeným pozemkům.

Zástupce investora Jan Petřík k územnímu řízení uvedl, že společnost si počká na založení všech zmíněných námitek do správního spisu a následně k nim zaujme stanovisko formou kvalifikovaného podání. Dodal, že z námitek všech zúčastněných i ze strany města panuje vůči projektu cílená šikana, ve snaze zkomplikovat řízení prostřednictvím obstrukcí a posunout rozhodnutí na neurčito. 

 

„Ze strany města se o žádnou cílenou šikanu nejedná. Za stávajícího stavu, kdy občané města v místním referendu rozhodli, aby město činilo bezodkladně všechny kroky v samostatné působnosti, aby zabránilo stavbě obchodního zařízení na místě bývalého Domu kultury Inwest, a kdy výsledek místního referenda je dle § 48 a § 49 zákona č. 22/2004 Sb., o místním referendu, platný a pro orgány města závazný, nemůže město Plzeň vydat v samostatné působnosti souhlasné stanovisko s plánovanou stavbou," informovala o stanovisku města mluvčí magistrátu Zdena Kubalová.

 

 

 

 

Fotogalerie

Pozemek, na kterém mělo vyrůst OC Corso Americká zůstane i nadále prázdný | Autor: Richard Beneš