Jsme televize vašeho kraje

Zastupitelé zpřísnili volný pohyb psů v některých plzeňských lokalitách

Plzeň, publikováno 24.03.2013, autor: Richard Beneš

Volnému pobíhání psů u Boleveckých rybníků odzvoní díky novele vyhlášky upravující povinnosti chovatelů psů | Autor: Richard Beneš

Plzeňští zastupitelé bez problémů posvětili novelu vyhlášky o některých povinnostech chovatelů psů. Nově se vymezily některé oblasti v okolí Boleveckých rybníků a v městské části Slovany, kde bude platit zákaz volného pobíhání psů. Textová část vyhlášky se nemění. Server Regionpodlupou.cz o tom informovala radní Irena Rottová (ODS).

Rozšířit území se zákazem volného pohybu psů se rozhodl odbor životního prostředí především na základě požadavku Městského obvodu Plzeň 1. Jedná se o Velký bolevecký rybník, Senecký, Kamenný a Šídlovský, dále se nově navrhuje ustanovit zákaz volného pobíhání psů na neoploceném hřišti při západním okraji fotbalového hřiště TJ Košutka.

„Naopak část stráně při východním břehu Velkého boleveckého rybníka, sádky Správy veřejného statku při rybníku Košinář a plocha okolo městské budovy při severovýchodním okraji Seneckého rybníka jsou z území se zákazem volného pohybu psů vyjmuty,“ uvedla radní Rottová.  

Volně se nebudou smět psi pohybovat také na území Městského obvodu Plzeň 2 – Slovany, konkrétně v lokalitě Božkovský ostrov a U Ježíška, a v Křimicích západně od ulice Žitná a při ulici K Dolovu. 

Fotogalerie

Volnému pobíhání psů u Boleveckých rybníků odzvoní díky novele vyhlášky upravující povinnosti chovatelů psů | Autor: Richard Beneš