Jsme televize vašeho kraje

Ministr zdravotnictví podepíše v Plzni smlouvu o přeshraniční spolupráci se svým německým protějškem

Plzeňský kraj, publikováno 02.04.2013, autor: Richard Beneš

Krajský úřad Plzeňského kraje se stane místem podpisu důležité mezinárodní smlouvy | Autor: Richard Beneš

Rámcovou smlouvu o přeshraniční spolupráci mezi německými a českými záchranáři podepíše ve čtvrtek 4. dubna v Plzni ministr zdravotnictví ČR Leoš Heger a spolkový ministr zdravotnictví Daniel Bahr. Stane se tak v prostorách Krajského úřadu Plzeňského kraje a samotného aktu se zúčastní nejen čelní zástupci tohoto regionu, ale taktéž i dalších sousedících krajů jako jsou Liberecký, Ústecký, Jihočeský.

Zdravotničtí záchranáři Plzeňského kraje již od roku 2012 aktivně usilovali a jednali se svými kolegy z Bavorska na téma přeshraniční spolupráce. „Dosud však tuto spolupráci nebylo možné zahájit, neboť chyběla právě zmíněná rámcová smlouva. Nicméně jsme se se svými kolegy z Bavorska pravidelně od roku 2012 scházeli a jednali o tom, jak bychom si všichni zúčastnění tuto spolupráci představovali,“ upřesnil Michal Šebek, manažer vnějších vztahů ZZS Plzeňského kraje.

K nastartování skutečné spolupráce však dosud chyběla právě zmíněná rámcová smlouva. Díky podpisu této smlouvy tak dojde k nastavení obecných podmínek pro přeshraniční spolupráci obou států v oblasti zdravotnické záchranné služby a tím zahájení spolupráce.

Fotogalerie

Krajský úřad Plzeňského kraje se stane místem podpisu důležité mezinárodní smlouvy | Autor: Richard Beneš