Jsme televize vašeho kraje

Víme první: Z ODS vystoupil i vlivný regionální člen a známý plzeňský podnikatel Jan Michálek

Plzeň, publikováno 04.04.2013, autor: Richard Beneš

Jan Michálek | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Řady ODS v Plzeňském kraji opustil k poslednímu březnu její vlivný člen a významný plzeňský podnikatel, místopředseda regionálního sdružení ODS a člen oblastní rady ODS Jan Michálek. Tato překvapivá informace vyšla najevo během čtvrtečního chatu, který měl na našem serveru Regionpodlupou.cz Pavel Karpíšek, předseda Oblastního sdružení ODS Plzeň sever a člen výkonné rady ODS. Ten tuto informaci opětovně potvrdil.

„Dle mých informací pan Michálek ODS k 31. 3. 2013 opustil. Tím je řečeno vše,“ konstatoval Pavel Karpíšek, který šéfuje oblastnímu sdružení, jehož členem byl i Jan Michálek. „Pan Michálek je v současné době v zahraničí a bohužel se mi nedaří zkontaktovat se s ním,“ uvedl Karpíšek.

O vyjádření jsme samozřejmě požádali i samotného Jana Michálka, který se nám ozval ze zahraničí v pátek ráno prostřednictvím sms zprávy. "Své ukončení členství v ODS mohu potvrdit. K důvodům se vyjádřím až po návratu do Čech," uvedl exkluzivně pro Regionpodlupou.cz Jan Michálek.  

Loni v listopadu Michálek nečekaně oznámil, že přestupuje z Oblastního sdružení ODS Plzeň-sever do Místního sdružení ODS Plzeň Lochotín. Z kuloárů ODS zaznělo, že Michálkův odchod do plzeňské organizace je přestupem roku. On sám pro server Regionpodlupou.cz uvedl, že důvody přestupu jsou prosté, jedná se prý o změnu bydliště. „Důvodem je fakt, že mám v Plzni bydliště i adresu podnikání. Nic jiného za tím není, nemám žádné rozpory s lidmi ze severního Plzeňska,“ uvedl tehdy Michálek.

V lochotínském sdružení se však Michálek příliš dlouho neohřál, do oka si zřejmě nepadl s jeho vedením a začátkem letošního roku se vrátil zpět do oblastního sdružení na severním Plzeňsku. Informace o tom, že se Michálek chystá rezignovat na své funkce v ODS, zachytil server Regionpodlupou.cz již koncem března. K poslednímu březnovému dni se totiž mají platit roční členské příspěvky do ODS a řada členů využívá tohoto termínu k pohodlnému ukončení členství. To zanikne nejjednodušším způsobem právě nezaplacením členských příspěvků.   

Podnikatel Michálek vlastní firmu Ingem, která je autorem projektu rekonstrukce fotbalového stadionu ve Štruncových sadech. 

Fotogalerie

Jan Michálek | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz