Jsme televize vašeho kraje

Jan Šašek: Odchod Karla Ferschmanna činnost ODS na Rokycansku neohrozí

Rokycany, publikováno 10.04.2013, autor: Richard Beneš

Sídlo ODS v Plzni - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Oblastní rada ODS Rokycany není překvapena ukončením členství v Občanské demokratické straně pěti členů Místního sdružení ODS Němčovice, kteří tak učinili k 1. dubnu 2013. Tato skutečnost jen reflektuje názory, vyjádření a chování Karla Ferschmanna, předsedy Místního sdružení ODS Němčovice, z posledních měsíců, reagoval ve čtvrtek na událost z posledních dnů Jan Šašek, předseda Oblastního sdružení ODS Rokycany.

„Oblastní radu ODS Rokycany mrzí odchod každého člena ODS na Rokycansku. Odchod Karla Ferschmanna, jeho tří synů a jedné další členky ale činnost ODS na Rokycansku samozřejmě nijak neohrozí,“ konstatoval Jan Šašek.

Oblastní rada ODS Rokycany vyslovuje ve svém prohlášení politování nad tím, že se o ukončení členství členů Místního sdružení ODS Němčovice v ODS dozvěděla z médií. „Bylo by dobré připomenout, že nepopiratelných úspěchů v obci dosáhl Karel Ferschmann, coby starosta obce, i díky podpoře ODS,“ dodal Jan Šašek.

Svůj záměr odejít z ODS avizoval starosta Němčovic Karel Ferschmann úplně poprvé právě na našem webu Regionpodlupou.cz již 22. února, později to potvrdil i 3. dubna. „K odchodu z ODS mě přiměl fakt, že se naprosto nemohu ztotožnit s kroky, které tady dělá jednak ODS jako strana, jednak jako vládní strana a já si myslím, že to, co tady předvedli, je cesta do pekel. Já jsem řekl už před lety, že kdyby tato vláda skončila, tak by bylo jen dobře a také jsem řekl, že čím déle bude tato vláda u moci, tím větší volební porážka pro ODS to bude,“ uvedl na vysvětlenou Ferschmann.

Fotogalerie

Sídlo ODS v Plzni - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš