Jsme televize vašeho kraje

Plzeňské zastupitelstvo čeká ve čtvrtek další bouřlivé zasedání, na programu má 77 bodů

Plzeň, publikováno 24.04.2013, autor: Richard Beneš

Magistrát města Plzně - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Celkem 77 bodů má na programu 31. schůze Zastupitelstva města Plzně, která se uskuteční ve čtvrtek. Jako obvykle se se i tentokrát očekává největší diskuse kolem kauzy OC Corso Americká, která podle informací serveru Regionpodlupou.cz zatím nikam nepostoupila. Zastupitelé se na zasedání zřejmě dozvědí nejnovější informace vyplývající z jednání náměstka primátora Martina Zrzaveckého (ČSSD) se zástupcem firmy Amádeus, která má proběhnout ve středu, tedy den před jednáním zastupitelstva.

Z dalších zajímavých bodů jednání zastupitelstva můžeme zmínit informativní zprávu primátora Martina Baxy (ODS) o aktuálním stavu projektu projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 a společnosti Plzeň 2015. Rovněž i tento bod programu jednání vždy vyvolá bouřlivé reakce zastupitelů. S napětím se očekává také roční zpráva o postupu realizace Integrovaného plánu rozvoje města Plzně, kterou opět přednese primátor Baxa.

Ekonomický náměstek primátora bude zcela jistě vystaven palbě dotazů po uvedení jeho bodu nazvaném „Souhrnné rozpočtové opatření vyplývající z vyhodnocení rozpočtu MMP za rok 2012“.

Sedmám bodem jednání zastupitelstva je pak Program a scénář jednání řádné valné hromady společnosti VODÁRNA PLZEŇ, a.s. Napínavé bude podle našich informací také projednávání odůvodnění veřejné zakázky na zajišťování kulturních služeb v objektu Měšťanská beseda a nájem objektu Měšťanská beseda“. S tímto bodem programu seznámí zastupitele náměstkyně primátora pro oblast kultury Eva Herinková (ČSSD).  Hladký průběh by naopak mohlo mít schválení vizuálního vzhledu Umělecké ceny města Plzně. 

Kompletní program 31. schůze Zastupitelstva města Plzně je k nahlédnutí na webové stránce https://usneseni.plzen.eu/index.php?page=podklady&id=1184 

Fotogalerie

Magistrát města Plzně - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš