Jsme televize vašeho kraje

Amádeus dal městu nůž na krk, buď budeme stavět, nebo odkoupíte pozemky

Plzeň, publikováno 24.04.2013, autor: Richard Beneš

Tento pozemek po bývalém DK Inwest si společnost Amádeus cení na 1,4 miliardy korun a za tuto cenu je ochotna jej prodat městu Plzeň | Autor: Richard Beneš

Společnost Amádeus na svém dnešním jednání s náměstkem primátora Martinem Zrzaveckým (ČSSD) oznámila, že firma je ochotna prodat městu pozemek po bývalém DK Inwest za 1,4 miliardy korun. Náměstek Zrzavecký pro server Regionpodlupou.cz potvdil, že tato suma padla při jeho jednání s předsedou představenstva společnosti Amádeus Václavem Klánem.

Zástupce společnosti Amádeus na jednání s náměstkem primátora zdůraznil, že firma má stále zájem o vybudování obchodního centra v Plzni. Pokud však nenajde s městem společnou řeč, jejíž výsledek by vedl ke zmíněnému cíli, hodlá pozemek prodat městu za 1,4 miliardy korun. Nabídka společnosti na odprodej pozemku je však časově omezená a platí pouze do 15. května. „Jedná se o odprodej všech jejich pozemků v uvedené lokalitě, ne jen po bývalém DK Inwest. Celkem jde o plochu o rozloze 24 tisíc metrů čtverečních,“ řekl náměstek Zrzavecký.

„Jednali jsme také o možnosti výměny pozemků po bývalém DK Inwest za jiné pozemky na území Plzně, kde by společnost Amádeus mohla vybudovat své obchodní centrum. Směnu odmítli s tím, že si svých pozemků natolik cení a že nenalezli žádné jiné, které by jim k jejich projektu vyhovovaly. Do zítřejšího jednání zastupitelstva nestačíme k tak důležité a složité záležitosti připravit potřebné podklady, proto bude potřeba svolat do termínu 15. Května mimořádné jednání zastupitelstva, které se bude případným prodejem pozemků zabývat,“ konstatoval Martin Zrzavecký.  

Společnost Amádeus si cení celou svoji investici v Plzni na přibližně 4,3 miliardy korun.  

Fotogalerie

Tento pozemek po bývalém DK Inwest si společnost Amádeus cení na 1,4 miliardy korun a za tuto cenu je ochotna jej prodat městu Plzeň | Autor: Richard Beneš