Jsme televize vašeho kraje

Pavel Horváth: Jednání našeho obecního zastupitelstva nyní kvůli fotbalu zanedbávám

Plzeň, publikováno 14.05.2013, autor: Richard Beneš

I když je kapitán Viktorky Pavel Horváth zastupitelem v Dubči, patří už neodmyslitelně k Plzni | Autor: Richard Beneš

Jednání zastupitelstva v městské části Praha – Dubeč v poslední době poněkud zanedbává kapitán FC Viktorie Plzeň, fotbalista Pavel Horváth. Lídr plzeňských fotbalistů je od roku 2010 i členem zastupitelstva v Dubči, kde má s rodinou trvalé bydliště. V rozhovoru pro server Regionpodlupou.cz Horváth přiznal, že na několika posledních schůzích zastupitelstva chyběl z důvodu svého zaneprázdnění, kdy bojuje s Viktorkou Plzeň o zisk dalšího titulu ligového mistra.

„Na posledních dvou zastupitelstvech jsem opravdu nebyl. Mluvil jsem o tom s panem starostou, když bylo u nás setkání s důchodci, kde mimo jiné vystupoval v rámci kulturního programu i můj syn. Se starostou jsme probírali moji neúčast, omluvil jsem se zastupitelům, s tím, že to teď prostě nestíhám. Všichni řekli, že to samozřejmě chápou. Věřím tomu, že zastupitelé dovedou rozhodnout správně i bez mé účasti,“ uvedl Horváth.

Tahoun plzeňských fotbalistů připustil, že do zastupitelstva ho netáhly nějaké politické ambice. „Chtěl jsem svojí účastí ve volbách hlavně podpořit pana starostu a nechal jsem se tedy ukecat,“ řekl fotbalista. V komunálních volbách kandidoval jako nestraník na kandidátce ODS i když v předchozích parlamentních volbách prý volil TOP 09. Před volbami Horváth kandidující na sedmém místě nevěřil podle svých slov ve volební úspěch. Do zastupitelstva se nakonec dostal jako sedmý zastupitel za ODS.

Na dotaz serveru Regionpodlupou.cz, kolek členů má zastupitelstvo v třítisícové Dubči, vypálil Pavel Horváth od boku, že 13. Ve skutečnosti má však ještě o dva členy více. Převahu tam má ODS, které patří sedm křesel. „Nejčastěji se u nás na jednání zastupitelstva řeší záležitosti kolem pozemků, hlavně jde o odkupy pozemků, které nejsou k užitku pro obec. Měli jsme tam také nějaký problém s ředitelem ve škole, který tady nebudu rozvádět. Do budoucna nevím, jak to se mnou jako se zastupitelem bude vypadat. S tím mým volným časem to není ideální. Ještě tam nějaký čas budu, než přijdou další volby. A mezitím asi skončím s fotbalem, tak uvidíme. Do vysoké politiky se nechystám, to si myslím, že rozhodně není pro mě,“ prozradil Pavel Horváth s tím, že politické dění v zemi pravidelně sleduje z médií a základní přehled tedy má. 

Fotogalerie

I když je kapitán Viktorky Pavel Horváth zastupitelem v Dubči, patří už neodmyslitelně k Plzni | Autor: Richard Beneš