Jsme televize vašeho kraje

Předseda představenstva PMDP Václav Šlajs potvrdil, že nebude chodit na jednání zastupitelstva

Plzeň, publikováno 22.05.2013, autor: Richard Beneš

Ekonomický náměstek hejtmana a předseda představenstva PMDP Václav Šlajs (ČSSD) | Autor: Televize ZAK

I přes opakované výtky opozice plzeňského zastupitelstva bude ve čtvrtek na jeho jednání chybět ekonomický náměstek hejtmana a také předseda představenstva Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) Václav Šlajs (ČSSD). Pro server Regionpodlupou.cz to potvrdil náměstek Šlajs s tím, že bude mimo republiku, ale nechystá se prý ani v budoucnu na jednání zastupitelstva.

„Na jednání zastupitelstva ve čtvrtek nebudu, protože v době jeho jednání ve čtvrtek jsem mimo území ČR, ale už dříve jsem řekl, že dokud se opozice bude chovat vulgárně a urážlivě, tak tam chodit nebudu. Nejsem zaměstnanec magistrátu, tak tam ze zákona nemusím být. Zodpovídám se valné hromadě, to znamená Radě města Plzně, na všech jednáních, kam jsem pozvaný, jsem byl přítomný. Ale na to, aby mě na zastupitelstvu někdo urážel, na to nemám chuť. A pokud si na základě toho někdo vyhodnotí, abych odešel z funkce, tak klidně odejdu,“ řekl Václav Šlajs.

„Nabídl jsem panu zastupiteli Petru Suchému (TOP 09) i některým jeho kolegům, že přijdu v červnu na jejich klub. Jsem pozvaný, vysvětlíme si tam některé kroky v souvislosti s úpravou výše pokut a vymáhání pohledávek v rámci PMDP. Jsem připraven kdykoliv diskutovat, ale nejsem zvědavý na to, aby na zastupitelstvu v rámci zprávy o činnosti rady předváděli opoziční zastupitelé rétorická cvičení a uráželi mě, na to už jsem dost starý,“ dodal náměstek hejtmana a předseda představenstva PMDP Václav Šlajs.   

Skutečností, že bude Václav Šlajs chybět ve čtvrtek na zastupitelstvu, nebyl nijak překvapen zastupitel Petr Suchý (TOP 09), který na jeho nepřítomnost několikrát upozorňoval, když žádal po předsedovi představenstva vysvětlení některých kroků, které se týkaly fungování dopravních podniků. „Bývá zvykem a určitou slušností, že předsedové představenstva městských společností jsou přítomni na jednání zastupitelstva, aby jim tam zastupitelé případně mohli pokládat dotazy. Nevím, proč to nemůže respektovat pan Václav Šlajs. Předpokládám, že i tentokrát bude mít TOP 09 na zastupitelstvu dotazy směrované na předsedu představenstva PMDP,“ uvedl zastupitel Petr Suchý.  

Fotogalerie

Ekonomický náměstek hejtmana a předseda představenstva PMDP Václav Šlajs (ČSSD) | Autor: Televize ZAK