Jsme televize vašeho kraje

Zastupitelé budou jednat o odkupu pozemků po DK Iwest a možná přijde i Bárta

Plzeň, publikováno 22.05.2013, autor: Richard Beneš

Jednání plzeňského zastupitelstva - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Stěžejním tématem 32. schůze plzeňského zastupitelstva bude sedmý bod na programu jednání, který se týká projednáním nabídky společnosti Amádeus Plzeň a.s. na prodej pozemků v lokalitě bývalého DK Inwest. Zastupitelé musí rozhodnout, zda přistoupí na nabídku Amádea a odkoupí za cenu 1,4 miliardy korun pozemek o rozloze necelých 23 tisíc čtverečních metrů, kde ještě před rokem stál kulturní dům.

Amádeus nabídl městu k prodeji pozemek poté, co Plzeňané v lednu v referendu odmítli stavbu obřího obchodního centra Corso, které tam hodlala firma vybudovat.  Amádeus chce prodejem pozemku kompenzovat zmařenou investici. Proti koupi pozemku se již na dubnové schůzi zastupitelstva vyslovili někteří zastupitelé a lze proto i nyní předpokládat, že odkup pozemků nepodpoří. Proti nákupu předražených pozemků je například ekonomický náměstek primátora Martin Zrzavecký (ČSSD). Podle jeho slov se skutečná hodnota pozemků pohybuje kolem ceny 267 milionů korun.   

Zastupitelstvo bude mít na programu také bod o odměnách pro členy výborů zastupitelstva za první pololetí letošního roku, jednat se bude i o aktuálním stavu projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 a společnosti Plzeň 2015, o.p.s. nebo o závěrečném účtu města za rok 2012.

Ani tentokrát by neměl na jednání zastupitelstva chybět se svým příspěvkem pražský poslanec a plzeňský kavárník Vít Bárta (VV), jehož pravidelná vystoupení se již stávají tradicí. Podle informací serveru Regionpodlupou.cz by si měl tentokrát vzít na mušku plánovaný průtah městskou částí Roudná, zatímco na dubnovém zastupitelstvu brojil proti hernám a hazardu. 

Jednání zastupitelstva můžete sledovat on-line na stránkách www.plzenvkostce.cz  

Fotogalerie

Jednání plzeňského zastupitelstva - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš