Jsme televize vašeho kraje

Vít Bárta obdržel výroční zprávu Plzeňské teplárenské s věnováním od svého rivala Romana Jurečka

Plzeň, publikováno 24.05.2013, autor: Richard Beneš

Výroční zpráva Plzeňské teplárenské s osobním věnováním pro Víta Bártu | Autor: Richard Beneš

Dárek v podobě vlastnoručně podepsané loňské výroční zprávy společnosti Plzeňská teplárenská i s osobním věnováním, předal na čtvrtečním jednání zastupitelstva Plzně předseda představenstva společnosti Roman Jurečko (ODS) poslanci Vítu Bártovi (VV). Ten v minulosti několikrát kritizoval na jednání zastupitelstva údajně nezvykle vysokou cenu, za kterou si společnost nechala vyrobit zmíněnou výroční zprávu. To ostatně zmínil Bárta i během svého výstupu na zastupitelstvu.

„Chcete-li opravdu o Plzeňské teplárenské něco vědět, měl byste nad touto výroční zprávou alespoň hodinu sedět,“ stojí v osobním věnování pro Víta Bártu, který se okamžitě do luxusní a poměrně tlusté publikace začetl ještě během jednání zastupitelstva. O několik minut později poděkoval za slavnostní předání výroční zprávy a neopomenul dodat, že teplárenská společnost si nechala vytisknout 250 kusů této výroční zprávy, za což zaplatila tiskárně Dragon kolem půl milionu korun. Pak se pustil poslanec Bárta do opozice, kterou kritizoval za to, že se záležitostí, kolem výroční zprávy nezabývá.

To už se ale neudržel zastupitel za TOP 09 Tomáš Jílek, který se do poslance pustil pěkně zostra. „S podivem tady na zastupitelstvu sleduji výstupy pana poslance Bárty. Zisk společnosti Plzeňská teplárenská se pohybuje v řádech stovek milionů korun a o tom, jak budou nakládat se svými prostředky, rozhoduje představenstvo a management firmy. Jedna částka vytržená z kontextu může šokovat a o to vám asi jde. Chcete si zřejmě vyřizovat své účty s Romanem Jurečkem, ale neberte si na pomoc zastupitelstvo a TOP 09. Myslíme si, že ta zpráva mohla být i levnější a do budoucna o to budeme usilovat. Ale nemáme právo pochybovat o vedení teplárenské společnosti, které na rozdíl od vás nechodí k soudu,“ řekl zastupitel Jílek směrem k Bártovi. 

Poslanec Bárta se ponořil do četby jím kritizované výroční zprávy plzeňské městské společnosti | Autor: Richard Beneš   

Fotogalerie

Výroční zpráva Plzeňské teplárenské s osobním věnováním pro Víta Bártu | Autor: Richard Beneš
Poslanec Bárta se ponořil do četby jím kritizované výroční zprávy plzeňské městské společnosti | Autor: Richard Beneš