Jsme televize vašeho kraje

Hejtman Chovanec: Premiér Nečas by měl okamžitě rezignovat

Plzeňský kraj, publikováno 14.06.2013, autor: Richard Beneš

Hejtman Milan Chovanec | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Ve světle nejčerstvějších informací se pro okamžitou rezignaci premiéra Petra Nečase vyslovil v pátek odpoledne také hejtman plzeňského kraje Milan Chovanec (ČSSD).

„ČSSD navrhuje jako první krok, aby premiér Nečas rezignoval, pokud se neprokáže, že jde o policejní provokaci, jak sám říká. Dále navrhujeme, aby se politické strany dohodly na předčasných volbách. Pokud by vláda padla o víkendu nebo začátkem příštího týdne, volby se mohly uskutečnit někdy na přelomu srpna a září. Uvidíme, zda se k této variantě přikloní i další partneři z politických stran, bylo by to jednoznačně nejlepší řešení,“ uvedl pro server Regionpodlupou.cz hejtman Chovanec.

„V případě premiéra Nečase jsem přesvědčen, že by měl odstoupit v nejbližších hodinách. Ale jsme v České republice, kde je možné úplně všechno, tak nelze vyloučit, že přežije ve funkci víkend, i další dny. K práci policie mohu konstatovat, že v této záležitosti mají zřejmě dobře nabito. Bylo by pro policii i státní zastupitelství velmi složité, kdyby se nedala prokázat jejich tvrzení. Věřím, že po víkendu státní zastupitelství uvolní více informací, než tomu bylo doposud, zatím si to nemáme moc z čeho poskládat. Ale rozhodně nás nepřekvapilo, že policie zalovila v těchto vodách. Vše k tomu směřovalo,“ řekl hejtman Milan Chovanec.

Fotogalerie

Hejtman Milan Chovanec | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz