Jsme televize vašeho kraje

Zastupitelstvo centrálního obvodu řešilo stížnost občanů na nedostatečné sekání trávy

Plzeň, publikováno 26.06.2013, autor: Richard Beneš

ÚMO Plzeň 3 | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Zastupitelstvo centrálního plzeňského městského obvodu se na svém úterním jednání zabývalo také stížností občanů, kterým vadí přerostlá tráva a nedostatečné sečení travnatých ploch a parků. Veřejnost vytýká vedení obvodu, že firmy zajišťující sečení trávy pružněji nereagují na změny počasí. Místostarosta obvodu Radislav Neubauer (ČSSD) připustil, že ne všechny firmy stihly posekat své plochy v termínu, který je uveden ve smlouvách.

„První seč probíhala od 10. května, byla na měsíc, skončila 10. června. Je fakt, že v tomto období velmi vydatně pršelo, minimálně 14 dní se nedalo v důsledku počasí sekat. Některé firmy to přesto zvládly v daném termínu,“ uvedl Neubauer.  Tři z nich to podle jeho slov stihly, tři si požádaly o prodloužení a dostaly týden navíc. Dvě firmy stihly všechno posekat, jedna firma na Skvrňanech to nezvládla.

„Dodnes tam posekáno není. Byl jsem v pondělí na kontrole, mluvil jsem s majitelem, který mi slíbil, že do konce týdne by to mělo být hotové. Budeme tam uplatňovat sankce, které jsou dané smlouvou,“ řekl Neubauer. Od 24. června byla vyhlášena již druhá seč. Firmy mají opět vyrazit do terénu s technikou a opět jim v práci vadí deštivé počasí. 

Fotogalerie

ÚMO Plzeň 3 | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz