Jsme televize vašeho kraje

Pivovar stvrdil spolupráci s krajem, budou se vzájemně propagovat

Plzeň, publikováno 07.06.2012, autor: Richard Beneš

Douglas Brodman, generální ředitel Plzeňského Prazdroje podepisuje deklaraci o vzájemné spolupráci s hejtmanem Milanem Chovancem | Autor: Plzeňský kraj

Plzeňský kraj bude pokračovat ve spolupráci s Plzeňským Prazdrojem, která trvá již od roku 2004. Deklaraci o vzájemné spolupráci podepsal ve čtvrtek hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec a generální ředitel Plzeňského Prazdroje Douglas Brodman. Kraj s pivovarem plánuje společné aktivity v oblasti marketingu, propagace, cestovního ruchu i kulturních a společenských vztahů. Novinkou spolupráce pro letošní rok je spolupráce na reprezentaci Plzeňského kraje v Bruselu.

„Spolupráce s Plzeňským Prazdrojem je velmi dobrá. Podporujeme se navzájem především při rozvoji cestovního ruchu v tom, aby do Plzně mířili návštěvníci nejenom za skvělým pivem, ale i za dalšími krásami a samozřejmě se následně rozjeli i po celém kraji,“ uvedl hejtman Chovanec. Novinkou ve smlouvě je podpora Plzeňského Prazdroje novému zastoupení kraje v Bruselu kde pivovar v Pilsner Housu na své náklady vytvořil klub plzeňského piva. „Není to jenom pro Čechy žijící v Bruselu, ale i pro návštěvníky, kteří do našeho domu zavítají,“ vysvětlil Chovanec.

„Plzeňsko je krajem slavného piva a naše pivovary Pilsner Urquell a Gambrinus každoročně přilákají do města i kraje více než čtvrt milionu návštěvníků, z nichž více než polovina je ze zahraničí. Spolupráce s krajem a jeho podpora je pro nás je důležitá. Jsme rádi, že například i mezinárodní delegace, které jsou na krajském úřadu kvůli oficiálním jednáním, mají také možnost navštívit náš pivovar a seznámit se s tím, čím je Plzeň charakteristická - s plzeňský ležákem, jeho historií i současností,“ říká Douglas Brodman, generální ředitel Plzeňského Prazdroje.

Oba subjekty spolupracují na vzájemné propagaci a prezentaci v tuzemsku a v zahraničí během veletrhů cestovního ruchu formou poskytování tištěných materiálů a multimediálních nosičů o kraji a o pivovaru. Další spolupráce pokračuje také v oblasti kultury.  

Fotogalerie

Douglas Brodman, generální ředitel Plzeňského Prazdroje podepisuje deklaraci o vzájemné spolupráci s hejtmanem Milanem Chovancem | Autor: Plzeňský kraj