Jsme televize vašeho kraje

Mladý zloděj šel vykrást dům vlivného člena ODS, nakonec však usnul na zahradním lehátku

Plzeň, publikováno 15.08.2013, autor: Richard Beneš

Zloděj navštívil vlivného člena plzeňské ODS | Autor: Zloděj - ilustrační foto

Naprosto kuriózní případ vloupání do objektu svého domu v Plzni zažil Roman Jurečko, člen výkonné rady ODS a místopředseda oblastního sdružení ODS. Pro plzeňského politika naštěstí skončil celý incident šťastně. Zloděje se podařilo zadržet ještě předtím, než násilím vnikl do domu a stačil cokoliv ukrást. Nezvaný host totiž za bílého dne usnul na sluníčku na zahradním lehátku, kde ho pak zadrželi psi majitele domu.

„Přijeli jsme domů a moje partnerka vypustila na zahradu psy. Ti začali dělat pořádný cirkus a vzápětí se ukázalo proč. Na lehátku tam ležel cizí chlap, jednalo se o mladšího muže. Okamžitě jsme přivolali polici, která mladíka zadržela,“ popsal okolnosti násilného vniknutí na pozemek svého domu Roman Jurečko, s tím, že to nejzajímavější na celém případu mělo teprve přijít.

„Ukázalo se totiž, že mladík šel zpočátku na celou věc velmi chytře. Aby nevzbudil podezření u sousedů, že se u nás děje něco nekalého, předstíral, že jde o člověka najatého na různé práce. Zalil tedy celou zahradu, uklidil prádlo, které se tam sušilo a smotal vodítka od psů. Nakonec ho ta práce ale natolik zmohla, že si lehnul na lehátko a usnul. Po zadržení se mladík bránil tvrzením, že jsme si ho objednali na různé domácí práce a dokonce se dožadoval zaplacení za odvedenou práci,“ řekl pro server Regionpodlupou.cz Roman Jurečko.

Policie případ uzavřela s tím, že se jedná pouze o přestupek, který bude řešit příslušný městský obvod. Podle Jurečka jsou nejlepší obranou před takovými nenechavci právě psi, případně ponechaná rozsvícená světla v domě a především pozorní sousedé, kteří si vzájemně chrání své majetky.    

Fotogalerie

Zloděj navštívil vlivného člena plzeňské ODS | Autor: Zloděj - ilustrační foto