Jsme televize vašeho kraje

Sociální demokraté stále zvažují, že nasadí Miladu Emmerovou do boje o Senát

Plzeň, publikováno 11.06.2012, autor: Richard Beneš

ČSSD | Autor: ČSSD

Sociální demokracie začíná opět počítat s poslankyní Miladou Emmerovou jako možnou kandidátkou do senátních voleb v obvodu Rokycany. Pro Regionpodlupou.cz to v pondělí potvrdila nejen poslankyně Emmerová, ale i člen předsednictva Krajského výkonného výboru ČSSD (KVV ČSSD), poslanec Václav Votava.

„Paní poslankyně Emmerová zůstává v našem týmu sociální demokracie, nebude kandidovat v krajských volbách za Stranu práv občanů – Zemanovci (SPOZ), jak v minulých dnech zamýšlela. Jestli bude kandidovat za ČSSD za obvod Rokycany, se ještě uvidí. Rozhodovat o tom bude krajský výkonný výbor do konce června. Nicméně jiného kandidáta nemáme,“ potvrdil poslanec Votava.

Ten byl také jedním z velkých kritiků plánů Milady Emmerové, která přišla s nápadem kandidovat v krajských volbách za Zemanovce. „Pokud by paní Emmerová kandidovala za jiný subjekt, nemohla by zůstat členkou ČSSD, ani našeho poslaneckého klubu,“ uvedl již dříve Votava. Stejný názor zastávalo i vedení sociální demokracie v čele se stranickým předsedou Bohuslavem Sobotkou.  

„Celá ta kauza kolem kandidatury za SPOZ se v médiích neúměrně nafoukla a špatně jsem ji načasovala, protože předseda Sobotka odjel na týden do zahraničí a nemohl se k tomu hned vyjádřit. Já sama jsem se jen chtěla zeptat, zda mi vedení ČSSD udělí souhlas a umožní tak kandidovat za jiný subjekt, což stanovy umožňují. Bohužel vedení sociální demokracie mělo na věc jiný názor. Chtěla jsem tímto krokem pomoci naší straně v případném povolebním vyjednávání se Zemanovci o možném vytvoření koalice a ovládnutí Plzeňského kraje,“ vysvětlila Milada Emmerová. Podle jejich slov lze předpokládat, že Zemanovci v krajských volbách uspějí.

"Kandidaturu do Senátu bych samozřejmě přijala a v případě úspěchu bych se vzdala mandátu poslankyně Parlamentu. Uvidéíme do konce měsíce jak rozhodne v této záležitosti krajský výkonný výbor," dodala Milada Emmerová.    

Fotogalerie

ČSSD | Autor: ČSSD