Jsme televize vašeho kraje

Lucie Bílá: Když mě Miloš Zeman políbil, byla jsem skutečně bílá

Plzeň, publikováno 02.09.2013, autor: Richard Beneš

Zpěvačka Lucie Bílá se rozpovídala na politické téma exkluzivně pro server Regionpodlupou.cz | Autor: Richard Beneš

Na své největší česko-slovenské turné se na podzim chystá zpěvačka Lucie Bílá a koncertovat bude i v Plzni. U příležitosti propagace turné poskytla serveru Regionpodlupou.cz exkluzivní rozhovor na čistě politické téma, i když otázkám o politice se zpěvačka v poslední době spíše vyhýbá. Tentokrát udělala výjimku a promluvila na téma podpory Václava Klause, o polibku od Miloše Zemana při jeho prezidentské inauguraci i o prezidentských volbách.

Líbil by se vám návrat Václava Klause do každodenní politiky?

„Poslední krok Václava Klause, kterým byla jeho amnestie, málokdo ocenil, nicméně je mi to líto, protože on to myslel dobře a mnoha lidem pomohl. A nechápu, že ti lidé, kterým pomohl, se neozvali a neřekli, že mu za to děkují. Všichni jen křičeli, ono se u nás hlavně hodně křičí. Lidé nemají rádi hrdiny, ale mají rádi viníka. A já mam pocit, že být viníkem pan Klaus zná, už to zažil několikrát. Já si myslím, že on do politiky patří a děkuji za to, že ho máme. Dělá ale kroky, které nám dojdou až později. On je vždycky tak nějak dopředu, ať už to byly eura, i další věci, které nám docvakly až později a zapomněli jsme za ně poděkovat. Je třeba na to nezapomínat. Jestli by se vrátil do politiky, tak si myslím, že by to pro nás bylo jedině dobře, tedy pro naši zemi, my ho potřebujeme.“

Jak to vlastně bylo s tím slavným polibkem od prezidenta Miloše Zemana, během jeho inaugurace?  

„Když mě políbil Miloš Zeman, byla jsem v tu chvíli opravdu bílá! Tehdy jsem tam šla především podpořit čerstvého exprezidenta Václava Klause. Musím říci, že ten den mi dokonce napsal v sms, že mi děkuje a má mě moc rád. A mně to za to strašně stálo, aby věděl, že na to není sám. Politika je oblast, kde se nevyhrává, tam je to trochu jinak, je to řemeslo, do kterého bych nikdy nechtěla jít. Ještě vrátím zpět k té prezidentské inauguraci. Přišli tam za mnou z protokolu a řekli, paní Bílá, pojďte si sednout dopředu. A já jsem jim řekla, že v žádném případě, že chci být tajně úplně vzadu. Tak jsem si sedla do poslední řady a co čert nechtěl, pan prezident Zeman mi políbil ruku a bylo to. Nicméně je to krásné, je mi na něm sympatické to, že ukázal, že se nebojí dělat věci, které se zrovna dělat nemají.“  

Lucie Bílá se chystá na gigantické podzimní turné | Autor: Richard Beneš

Chtěly vás a budou vás opět chtít před sněmovními volbami politické strany oslovit před volbami, aby si získaly vaši podporu?  

„Před prezidentskými volbami mě oslovily snad všechny politické strany se žádostí o podporu. Jediná moje kampaň, která byla tehdy nazvaná kampaní, byla odpověď v MfD, kdy jsem řekla před prvním kolem, že mojí jedinou variantou je Miloš Zeman, protože to srovnání kandidátů bylo tak děsivé. Nepředpokládala jsem, že by pan Karel Schwarzenberg šel tak vysoko a porazil mnohem více favorizované kandidáty. Nicméně ve druhém kole už jsem pak nemohla nic měnit, protože bych byla označena za přelétavce. Neudělala jsem před volbami nic víc, nebyla jsem na žádném mítinku, nikde, kde by někdo mohl říci, že někoho podporuji. To, co jsem řekla v MfD koho budu volit, jsem řekla jako normální volič. A pak už se to nese, všichni si o tom vypráví a já jsem prostě prezidentská Liduška, jak mi někteří říkají,“ dodala se smíchem Lucie Bílá.  

Fotogalerie

Zpěvačka Lucie Bílá se rozpovídala na politické téma exkluzivně pro server Regionpodlupou.cz | Autor: Richard Beneš
Lucie Bílá se chystá na gigantické podzimní turné | Autor: Richard Beneš