Jsme televize vašeho kraje

Měšťanskou besedu bude i dalších pět let provozovat Dominik centrum

Plzeň, publikováno 13.09.2013, autor: Richard Beneš

Měšťanská beseda | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Měšťanskou besedu, která je vlajkovou lodí kulturního dění města Plzně bude i v dalších pěti létech provozovat stejně jako nyní agentura Dominik centrum. Zvítězila ve výběrovém řízení vypsaném radnicí, kdy porazila se svojí nabídkou další dva jeho účastníky. Na zajištění kulturních služeb dostane Dominik centrum od města ročně přes 11 milionů korun. Nájem za provoz secesní městské budovy činí 5,5 milionu korun, obojí bez DPH. Pro server Regionpodlupou.cz to uvedla po jednání rady města radní pro kulturu Eva Herinková (ČSSD).

„Dominik centrum nejlépe naplnilo veškerá kritéria, hodnotila se cena, která měla váhu 50 procent, dramaturgický plán měl 40 procent a formát provozování kavárny deset procent. Strop, který bylo město ochotno dát, byl 12 milionů korun,“ řekla Eva Herinková. Dominik centrum nabídlo nejnižší cenu a na druhou stranu komise nejlépe hodnotila dramaturgický plán nabídky kulturních akcí. Kavárna, která má k dispozici nákladně a nově vybavenou kuchyň, jež patří k nejlepším ve městě, začne konečně nabízet i některá teplá jídla.   

V prostorách Měšťanské besedy se konají divadelní představení, plesy, koncerty, přednášky, velmi dobře tam funguje také kino, svůj program zde najdou děti i senioři. V roce 2012 se v besedě uskutečnilo téměř 2000 akcí, návštěvnost přesáhla 110 tisíc lidí. Zvýšil se počet konaných kulturních akcí.   

Fotogalerie

Měšťanská beseda | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz