Jsme televize vašeho kraje

Marek Ženíšek již potřetí obhájil funkci krajského předsedy TOP 09

Plzeň, publikováno 14.09.2013, autor: Richard Beneš

Marek Ženíšek obhájil potřetí funkci krajského předsedy TOP 09 | Autor: TOP 09

Předsedou krajské organizace TOP 09 v Plzeňském kraji byl zvolen na následující dvouleté období místopředseda strany, vysokoškolský pedagog, politolog a první náměstek ministra zdravotnictví Marek Ženíšek. Je zároveň i volebním lídrem TOP 09 v Plzeňském kraji pro nadcházející sněmovní volby. Svoji funkci krajského předsedy obhájil Marek Ženíšek již potřetí.

Delegáti pátečního krajského sněmu kromě předsedy Marka Ženíška zvolili tři místopředsedy. Těmi se stali Petr Suchý, Martin Vít a Martin Kříž. V předsednictvu krajské organizace dále usednou Jan Fluxa, David Klíma, Markéta Vondrová, Michal Vozobule a Ondřej Ženíšek.

„Hlavním cílem v tomto roce bude především uspět ve volbách do Poslanecké sněmovny. Jsem přesvědčen, že v současné době jsme jedinou důvěryhodnou stranou, která může plnit roli hráze před rozpínavostí levice v čele s panem prezidentem. V roce 2014 nás poté čekají v pořadí první volby do Evropského parlamentu a na podzim pak nejen senátní ale i komunální volby, ve kterých budeme usilovat o co nejlepší výsledek, tak abychom mohli zvrátit současný stav, kdy v hlavním krajském městě na většině obvodů i na plzeňské radnici existuje koaliční vláda ČSSD, “ shrnul svůj hlavní úkol znovuzvolený předseda krajské organizace Marek Ženíšek.

Delegáti krajského sněmu dále zvolili dvanáct dalších členů krajského výboru TOP 09 Plzeňského kraje, krajskou revizní komisi a delegáty na celostátní sněm, který se uskuteční 7. a 8. prosince 2013 v Praze.

Přítomné delegáty přijeli na sněm podpořit také významní hosté. Nechyběl mezi nimi bývalý ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09), bývalý ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09), předsedkyně krajského výboru TOP 09 Středočeského kraje Helena Langšádlová či předseda hnutí Starostové a nezávislí v kraji Pavel Čížek nebo starosta Chotíkova Vítězslav Blažek (STAN).

Fotogalerie

Marek Ženíšek obhájil potřetí funkci krajského předsedy TOP 09 | Autor: TOP 09