Jsme televize vašeho kraje

Běžný týden hejtmana a primátora? Pestrý program od rána až do večera. Baxa má ohýnky, Chovanec dožínky

Plzeň, publikováno 16.09.2013, autor: Richard Beneš

Primátor Martin Baxa a hejtman Milan Chovanec | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz + Richard Beneš

Skutečně velmi pestrý týden doslova nabitý množstvím pracovních setkání, jednání, schůzek a společenských akcí čeká jak hejtmana Plzeňského kraje Milana Chovance (ČSSD), tak plzeňského primátora Martina Baxu (ODS). Vyplývá to z jejich programů, které novináři mají k dispozici. Lze předpokládat, že jejich pracovní vytížení bude ještě mnohem vyšší, protože ne všechna jednání jsou uvedena v rozpisu pro média. Na některých akcích se oba politici vzájemně potkají, oba čekají výjezdy z Plzně. Čtenářům našeho serveru Regionpodlupou.cz přinášíme pro srovnání dostupnou část programu hejtmana i primátora. Je třeba dodat, že na rozdíl od primátora hejtman kandiduje ve sněmovních volbách.

Primátor Martin Baxa měl v pondělí od 11.00 hodin na magistrátu jednání komise pro výběrové řízení na nového ředitele Divadla J. K. Tyla. V 17.00 hodin sejde primátor ze své kanceláře do mázhauzu radnice na vernisáž výstavy Dvacet let diecézní charity v Plzni.

V úterý v 11.00 hodin se primátor Baxa potká s hejtmanem Chovancem na slavnostním položení základního kamene spalovny komunálního odpadu v Chotíkově u Plzně. Jedná o stavbu zařízení, které je klíčové nejen pro Plzeň, ale i pro celý kraj. Hejtmana pak bude v úterý až do pozdních odpoledních hodin zaměstnávat návštěva jeho stranického kolegy, předsedy Asociace krajů ČR Michala Haška. Společně navštíví od 14.00 hodin nemocnici v Rokycanech, dále pak Centrum Hájek a Západočeskou univerzitu v Plzni.

Ještě před položením základního kamene spalovny ovšem primátora Baxa bude zahajovat v 8.30 hodin konferenci GEOPilsen v Parkohotelu a od 9.30 by se měl ukázat v amfiteátru za OC Plaza, kde začíná 5. ročník plzeňského dne s integrovaným záchranným systémem. Nabitý program primátora pokračuje ve 14.00 na radnici jednáníms novým generálním ředitelem Plzeňského Prazdroje Paulem Lanzarottim, před 16. hodinou odjede primátor na 8. Setkání v Meditační zahradě Luboše Hrušky. V 19.00 hodin by měl být primátor přítomen na v lokalitě U Ježíška na semináři s názvem Řeka ve městě: PLZEŇ / Současnost a budoucnost plzeňských řek. Ve 20.45 zasedne primátor na VIP tribuně plzeňské Doosan Areny a bude fandit utkání Ligy mistrů FC Viktoria Plzeň vs. Manchester City.

Sportem začíná ve středu také hejtman Chovanec, který na svém úřadu přijme už v 9.00 hodin úspěšného cyklistu Romana Kreuzigera. O hodinu později přijme hejtman rakouského velvyslance Ferdinanda Trauttmansdorffa. S tím se potká v 11.30 na magistrátu v primátorském salonku i primátor Martin Baxa. V 17.30 pak odjíždí primátor do Českých Budějovic na zasedání Komory statutárních měst Svazu měst a obcí. V Budějovicích primátor přenocuje a ve čtvrtek má od 8.00 hodin Sněm Svazu měst a obcí ČR. V 18.30 hodin by měl být primátor Baxa na zámeckém statku Býkov na výjezdním zasedání rozšířeného kolegia rektorky ZČU nazvaném "Kulatý stůl 2014 - 2020".

Na výjezdní zasedání kolegia rektorky dorazí ve čtvrtek také hejtman Chovanec. Ještě předtím však dopoledne od 11.00 hodin bude přítomen u slavnostního otevření nové budovy Záchranné zdravotnické služby Plzeňského kraje, která se nachází v objektu bývalých kasáren v Plzni na Borech.

Program dvojice našich politiků nekončí ani v pátek. Primátor Baxa bude od 16.00 hodin v plzeňském KD Peklo na akci Naše - Vaše kultura 2013. Ve 22.20 hodin má Baxa areálu bývalé papírny na Slovanech akci s názvem Pecha Kucha Night vol. 6. Hejtman Chovanec zase od 18.00 hodin vyráží na Domažlicko, kde v kulturním domě v Chodově zahájí celorepublikovou Podčerchovskou včelařskou výstavu.

Příjemné povinnosti čekají hejtmana i primátora v sobotu. Zatímco Martin Baxa bude podle svého programu ve 20.30 hodin sledovat ve Škodalandu ohňostroje na akci Plzeňské ohýnky,  Milan Chovanec se v Horní Bříze zúčastní od 12.30 hodin Dožínek Plzeňského kraje a Hornobřízského vinobraní. Večer pak hejtman bude v plzeňském Parkhotelu sledovat půvabné krasavice při finále soutěže Dívka Šumavy. A u Šumavy zůstane hejtman i v neděli, kdy má ve 14.00 odjet na Bučinu u Kvildy, kde v hotelu Alpská vyhlídka proběhne křest knihy „Na kole s Michalem Jančaříkem - Šumava“. Primátor Baxa zatím nemá na neděli žádnou předem avizovanou akci. 

Fotogalerie

Primátor Martin Baxa a hejtman Milan Chovanec | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz + Richard Beneš