Jsme televize vašeho kraje

Komisi neoslnil žádný z pěti uchazečů na post ředitele Divadla J.K.Tyla, hledá se dál

Plzeň, publikováno 16.09.2013, autor: Richard Beneš

Divadlo J.K.Tyla | Autor: Richard Beneš

Plzeňské Divadlo J.K.Tyla si ještě bude muset počkat na svého nového ředitele. Třináctičlenná komise odborníků v pondělí nedoporučila na post ředitele ani jednoho z pěti přihlášených účastníků výběrového řízení. Komise naopak doporučila vyhlásit nové uzavřené výběrové řízení s tím, že kandidáty na pozici ředitele osloví komise jmenovaná pro účely tohoto uzavřeného výběrového řízení. Nástup ředitele doporučila stanovit na 1. září 2014, potvrdila náměstkyně primátora Eva Herinková (ČSSD).

Divadlo tedy povede i nadále prozatímně jmenovaný ředitel Ilja Racek. Už 26. září by se měla sejít městská rada, na které bude předloženo vypsání uzavřeného výběrové řízení. Ihned poté začne komise oslovovat možné kandidáty na funkci ředitele Divadla J.K.Tyla.

O řediteli divadla bude opět rozhodovat zmíněná komise. Její složení na zářijovém jednání městského zastupitelstva podrobili kritice někteří zastupitelé, ale také bývalé šéf divadla Jan Burian, který nyní vede Národní divadlo. Kritikům komise vadilo malé zastoupení odborníků a jejich jednostranné zaměření na žánr opery. Zároveň poukázali na fakt, že se konkurs dělal ve zbytečném spěchu. Podle náměstkyně primátora se však složení komise měnit nebude a její mandát je platný. 

Fotogalerie

Divadlo J.K.Tyla | Autor: Richard Beneš