Jsme televize vašeho kraje

ROP Jihozápad má připraveno dalších 965 milionů evropských peněz na projekty

Plzeňský kraj, publikováno 01.10.2013, autor: Richard Beneš

ROP - ilustrační foto | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Celkem 965 milionů korun je ještě připraveno pro zájemce o dotace z Evropské unie prostřednictvím Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Jihozápad, ROP Jihozápad. Žadatelé z Jihočeského a Plzeňského kraje mohou finance získat například na budování koupališť, hřišť, na nákup vybavení pro školy nebo na modernizace regionální silniční sítě.

„Výzvy k předkládání projektů v oblastech podpory Rozvoj infrastruktury základního, středního a vyššího odborného školství, Modernizace regionální silniční sítě a Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu chceme vyhlásit postupně během října až listopadu,“ uvedla ředitelka Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad (ÚRR JZ) Michaela Šímová. 

V rámci oblasti podpory infrastruktury školství bude výzva zaměřena na projekty základních škol II. stupně, středních škol a vyšších odborných škol, popřípadě školských zařízení se zaměřením na oblast odborného vzdělávání technického a přírodovědného charakteru. „Podpořeny budou projekty zaměřené na nákup vybavení a technologií, které umožňují zlepšit kvalitu výuky a realizovat modernizované vzdělávací programy. V rámci podpory modernizace silniční sítě se zaměříme na zlepšení propojení center a jejich napojení na nadřazenou silniční síť, napojení rozvojových ploch na nadřazenou silniční síť, zlepšení napojení venkovských oblastí a příhraničních oblastí na centra, zlepšení dostupnosti hraničních přechodů a snížení negativních vlivů dopravy na obyvatelstvo,“ řekl Ivo Grüner (ČSSD), předseda Regionální rady ROP Jihozápad a náměstek hejtmana Plzeňského kraje.

V oblasti rozvoje infrastruktury cestovního ruchu pak bude podpořena výstavba a rekonstrukce sportovně-rekreační vybavenosti pro cestovní ruch jako jsou například koupaliště, sjezdovky, hřiště, výstavba a rekonstrukce kulturní vybavenosti pro cestovní ruch jako muzea, sály nebo divadla. 

Fotogalerie

ROP - ilustrační foto | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz