Jsme televize vašeho kraje

Plzeň chystá intenzivnější nabídku prodeje domů v majetku města

Plzeň, publikováno 11.10.2013, autor: Richard Beneš

Vlastní realitní portál www.byty.plzen.eu. si zřídilo město Plzeň | Autor: Reprofoto - Regionpodlupou.cz

V cíleném prodeji nemovitostí pokračuje město Plzeň. Naplňuje tím schválený plán, který má posilovat příjmovou část rozpočtu města. V posledních dvou měsících mu v tom pomáhá internetový portál www.byty.plzen.eu, na kterém začala městská správa od dubna nabízet byty. V srpnu se na něm objevily i první informace pro zájemce o prodej domů.

„Standardní informační kanály, jako je například úřední deska a inzeráty v tisku, zůstaly zachovány, jen navíc zveřejňujeme informace na speciálním internetovém portále, abychom urychlili tok potřebných dat zájemcům. Najdou je na jednom místě i s fotografiemi, aby si o dané nemovitosti mohli udělat představu,“ sděluje radní pro oblast nakládání s majetkem Helena Matoušová (ODS).

V nastávajícím období město počítá s intenzivnější nabídkou domů k prodeji. „Připraveny jsou ty v takzvaném udržovacím režimu, což znamená, že se v nich provádí jen nejnutnější údržba či odstraňování havarijních stavů,“ vysvětluje Helena Matoušová.

Městská správa v předchozích letech jen výjimečně prodávala své domy. Zaměřovala se spíše na jejich pozbývání formou směn za pozemky, zejména v budoucích dopravních koridorech. „V roce 2011 město prodalo dva domy za částku ve výši 10,3 milionu korun, v roce 2012 to bylo šest domů za 33,5 milionu a v roce 2013 je naplánován příjem z prodeje ve výši 36,9 milionu korun,“ podotýká radní Matoušová.

V příštích letech město očekává synergii účinku, která se projeví v úspoře provozních výdajů tím, že se již nebude muset o prodané domy nadále starat.

Fotogalerie

Vlastní realitní portál www.byty.plzen.eu. si zřídilo město Plzeň | Autor: Reprofoto - Regionpodlupou.cz