Jsme televize vašeho kraje

Kopačky pro Bártu, týden před volbami s ním ukončila spolupráci jeho plzeňská asistentka Lucie Šrailová

Plzeň, publikováno 21.10.2013, autor: Richard Beneš

Lucie Šrailová | Autor: Archiv Lucie Šrailové

Jedním slovem ŠOK! Jedině tak lze vystihnout skutečnost, že týden před předčasnými sněmovními volbami ukončila spolupráci s Vítem Bártou (VV) a hnutím Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury, Bártova plzeňská asistentka a redaktorka magazínu Plzeň bez Cenzury Lucie Šrailová. „Sama jsem nečekala, že něco takového udělám, ale všechno to vygradovalo až za neúnosnou mez,“ uvedla pro server Regionpodlupou.cz Lucie Šrailová, dnes již bývalá pravá ruka Víta Bárty v Plzni, která svého guru doprovázela v Plzni na každém kroku.

Bývalá Bártova asistentka uvedla, že sám Bárta vůči ní nic špatného neudělal. „Jsou tu ale jiní lidé, o kterých se to samé říci nedá,“ uvedla Šrailová s tím, že největším rozčarováním pro ni bylo navázání úzké spolupráce Víta Bárty s hnutím Úsvit a lidmi, kteří se kolem pohybují.  

„Na počátku své spolupráce s Vítem Bártou jsem věřila ve změnu, které je možno v oblasti komunální politiky dosáhnout. Po roce zkušeností jsem se bohužel utvrdila, že změny však rozhodně není možné docílit se skupinou lidí dnes zapojených do hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury. Většina z nich byla aktivní v prosazování Věcí veřejných, následně své iniciativy přesměrovali k hnutí Úsvit. Stále se tedy jedná o stejné lidi, tedy lidi, kteří se jinde nebyli schopni prosadit a vedou mezi sebou neustále boje pro své lepší umístění v jakési domnělé hierarchii. Navzájem se podezřívají a věnují veškeré své úsilí nalezení kompromitujících materiálů na druhé, aniž by měly reálný základ. Mnohdy se uchylují i k vzájemnému podávání trestních oznámení, aby si tak zajistili jakousi lepší pozici. Prostředí, v němž je podporováno donášení je pro mne z morálního a lidského hlediska absolutně nepřijatelné,“ uvedla Šrailová.

A mladá politička pokračuje dál. „Dlouhodobě čelím výhrůžkám trestního oznámení ze strany politického turisty Jiřího Franze či národního socialisty Václava Kupky, jejichž neopodstatněné argumenty jsou značně urážející. Zmínění pánové jsou ukázkovým vzorkem spolupracovníků hnutí Úsvit Tomia Okamury a v minulosti i Věcí veřejných. Samotná úzká spolupráce Věcí veřejných s Hnutím Úsvit Tomia Okamury, která ústí až v přerod strany, o které nás nikdo neinformoval, je pro mne více než nepochopitelná. Vše pak dovršují negativní útočné kampaně obou politických uskupení avšak bez nabídky reálného řešení problému. Příkladem tohoto je i magazín Plzeň bez cenzury, kde jsou překrucována fakta a používány vymyšlené informace,“ vysvětlila své důvody k ukončení spolupráce s oběma subjekty Šrailová.

„Nesouhlas se zmíněnými skutečnostmi a jejich narůstající tendence se pro mne staly důvodem mého rozhodnutí ukončit spolupráci s Věcmi veřejnými, hnutím Úsvit Tomia Okamury a tedy i s Vítem Bártou. Volit dnes Hnutí Úsvit Tomia Okamury znamená volit lidi, kteří udělají cokoliv, jen aby se dostali k moci,“ konstatovala Šrailová po rok trvající úzké spolupráci s Vítem Bártou.

Ještě před nedávnem doprovázela Lucie Šrailová svého šéfa Víta Bártu na každé jednání plzeňského zastupitelstva | Autor: Richard Beneš 

Server Regionpodlupou.cz se zajímal o to, kdo se bude od nynějška místo Lucie Šrailové věnovat Bártovu bulvárnímu magazínu Plzeň bez cenzury, který se snaží velmi podivným způsobem skandalizovat jeho politické odpůrce z Plzně. „Vůbec netuším, kdo se tomu časopisu bude nyní věnovat. Veškerou agendu tomu člověku velmi ráda předám. Myslím, že zájemců na to bude dost, ještě se tam o to poperou. Každopádně jsem ráda za tuto životní zkušenost. Ale od politiky si na nějakou dobu oddychnu. A volby si užiji jako nezávislá a nestranná osoba,“ dodala Lucie Šrailová. 

Fotogalerie

Lucie Šrailová | Autor: Archiv Lucie Šrailové
Ještě před nedávnem doprovázela Lucie Šrailová svého šéfa Víta Bártu na každé jednání plzeňského zastupitelstva | Autor: Richard Beneš