Jsme televize vašeho kraje

Plzeňská volební místnost zůstala ráno půl hodiny zavřená, chyběly totiž klíče

Plzeň, publikováno 26.10.2013, autor: Richard Beneš

Volby | Autor: Richard Beneš

Kuriózní případ související s volbami se odehrál v sobotu ráno ve volební místnosti v Husově ulici, kde se krátce po osmé hodině dožadovali voliči vstupu, ale bránily jim v tom zavřené dveře. Volební místnost se podařilo odemknout až o půl hodiny později. Podle informací Romana Matouška z plzeňského magistrátu, který má volby na starosti, byly důvodem technické problémy. Chyběly klíče od volební místnosti.

Někteří svědci události v Husově ulici, kteří byli ráno na místě před uzamčenou volební místností, však uvedli, že se otevření zpozdilo z důvodu pozdního příchodu předsedy volební komise, který měl klíče u sebe. Voliči, kteří ráno nechtěli na otevření volební místnosti čekat, byli nuceni přijít později.

„Volby se odpoledne o půl hodiny prodlouží, už je to vyvěšené u volební místnosti,“ konstatoval Roman Matoušek. Plzeňská volební místnost se tak zřejmě stala jediným místem v zemi, kde bylo možné volit ještě třicet minut po oficiálním ukončení voleb. Volby v regionu jinak proběhly bez žádných dalších problémů.  

Fotogalerie

Volby | Autor: Richard Beneš