Jsme televize vašeho kraje

Polská sůl ošetří krajské silnice, dovozce nabídl ve výběrovém řízení nejnižší cenu

Plzeň, publikováno 19.11.2013, autor: Richard Beneš

Plzeňský kraj | Autor: Richard Beneš

Veřejnou zakázku na letošní dodávku posypové soli pro krajské silnice nyní poodhalilo vedení Plzeňského kraje. Výrobní náměstek Správy údržby silnic Plzeňského kraje Pavel Panuška potvrdil, že solit bude během zimy 2013/2014 polskou solí. Nabídka polského dodavatele ve finále přebila nabídku německého účastníka tendru.

„Předpokládaná hodnota veřejné zakázky na dodávku posypové soli byla vyčíslena na 49,1 milionu korun bez DPH. Zakázka byla zadávána v otevřeném řízení, nabídky byly přijaty od čtyř uchazečů. Zakázka se skládala ze šesti částí podle požadavků jednotlivých středisek výroby SÚS PK, všichni uchazeči doložili kompletní nabídky, nikdo nebyl vyřazen. Hodnoticím kritériem byla nabídka s nejnižší nabídkovou cenou,“ uvedl Pavel Panuška.  

„Dodávka polské soli byla nabídnuta v průměrné hodnotě 1 730 korun za tunu, to je o 10 procent levněji než ze strany druhého nejlevnějšího uchazeče. Cena soli je na srovnatelné úrovni, jako byla v uplynulých letech,“ konstatoval Panuška. Ten jednoznačně vyvrátil, že by kdokoliv z uchazečů nedoložil požadované dokumenty. „Všichni uchazeči o veřejnou zakázku, jak polský, tak německý, doložili všechny požadované dokumenty včetně testu kvality soli,“ dodal Panuška s tím, že veřejná zakázka tedy proběhla řádně, transparentně a nediskriminačně.

Fotogalerie

Plzeňský kraj | Autor: Richard Beneš