Jsme televize vašeho kraje

Přepadovka na zastupitelstvu, místo exposlance Bárty dorazil poslanec Chovanec

Plzeň, publikováno 21.11.2013, autor: Richard Beneš

Magistrát města Plzně | Autor: Richard Beneš

Nečekaný návštěvník dorazil ve čtvrtek dopoledne na jednání plzeňského městského zastupitelstva. Nebyl to však šéf Věcí veřejných Vít Bárta, který býval ještě v dobách jeho poslancování obvyklým účastníkem jednání zastupitelstva a nyní po něm není již tři týdny po jeho zadržení policí a následném propuštění, ani vidu ani slechu. Zastupitele přišel pozdravit rozesmátý hejtman Milan Chovanec (ČSSD), který se v posledních dnech zabydlel v hlavních zpravodajských pořadech televizí a na titulních stranách i českých médií.

Hejtmana Chovance, který je členem vyjednávacího týmu sociální demokracie a vede jednání o budoucí podobě vlády, přivítal primátor Martin Baxa (ODS). Na to okamžitě reagoval opoziční zastupitel Michal Vozobule (TOP 09), který měl zrovna slovo. „Koukám, že pan hejtman tady vystřídal na obvyklém místě pana Bártu. Doufám, že jeho návštěva tady nebude mít stejný průběh, jako to bývalo, když tady sedával pan Bárta,“ žertoval Michal Vozobule, jehož poznámka vyvolala salvu smíchu od všech přítomných.

„Přijel jsem se jednání plzeňského zastupitelstva podívat opravdu jen náhodou. Jel jsem kolem, byl jsem předtím u doktora, bral mi krev a mám půl hodinky času. Tak jsem se zastavil, nic jiného v tom nehledejte. Za chvilku musím zase odjet na další jednání,“ uvedl pro Regionpodlupou.cz novopečený poslanec a stále ještě hejtman Milan Chovanec. Po půl hodině se pak opravdu odporoučel. V minulosti byl hejtman Chovanec v létech 2002 – 2010 také zastupitelem Plzně. 

Fotogalerie

Magistrát města Plzně | Autor: Richard Beneš