Jsme televize vašeho kraje

Do čela ODS v Plzeňském kraji byl již pošesté zvolen Jiří Pospíšil

Plzeň, publikováno 23.11.2013, autor: Richard Beneš

Jiří Pospíšil dál povede ODS v Plzeňském kraji | Autor: Richard Beneš

Už pošesté byl ve čtvrtek večer na regionálním sněmu zvolen místopředseda ODS Jiří Pospíšil předsedou regionální organizace ODS v Plzeňském kraji. V jejím čele bude stát další dva roky. Pro server Regionpodlupou.cz to uvedl krajský manažer ODS Michal Šašek. ODS v Plzeňském kraji vede Pospíšil už od roku 2003. Regionální sněm se kromě volby předsedy zabýval ještě volbou místopředsedů a jeho účastníci pak rozebírali vnitrostranickou situaci po nedávných volbách.

Na sněmu byli dále zvoleni místopředsedové oblastí regionální organizace ODS. Za Plzeň-město překvapivě nebyl zvolenou místopředsedou Roman Jurečko a Plzeň tak zatím zůstává bez místopředsedy. Za Plzeň-jih byl zvolen bývalý poslanec Jiří Papež, za Klatovsko starosta Železné Rudy Michal Šnebergr, za Tachovsko krajská zastupitelka Věra Rubáková, za Rokycansko krajský zastupitel Jan Šašek, za Domažlicko bývalý poslanec Vladislav Vilímec a místopředsedou za Plzeň-sever je Pavel Karpíšek.

Regionálního sněmu ODS v Plzni se zúčastnil současný předseda ODS Martin Kuba a také bývalý ministr školství Petr Fiala, jehož jméno je v poslední době stále častěji skloňováno v souvislosti s nejvážnějším kandidátem na předsedu ODS. Tento regionální sněm nyní nerozhodoval o tom, zda podpoří některého kandidáta na post předsedy strany. O podpoře některého kandidáta bude rozhodovat až regionální sněm, který se sejde příští rok v lednu, těsně před volebním kongresem ODS. O funkci předsedy by se mohl ucházet i Jiří Pospíšil. Ten svoji kandidaturu zatím ale nepotvrdil a ani nevyvrátil.  

Fotogalerie

Jiří Pospíšil dál povede ODS v Plzeňském kraji | Autor: Richard Beneš