Jsme televize vašeho kraje

Překvapení na sněmu ODS, Roman Jurečko se nestal místopředsedou regionu za Plzeň město

Plzeň, publikováno 22.11.2013, autor: Richard Beneš

Roman Jurečko | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Místopředsedou regionálního sdružení ODS v Plzeňském kraji se ve čtvrtek večer překvapivě nestal na regionálním sněmu člen výkonné rady ODS Roman Jurečko. Ten vykonával funkci místopředsedy regionu, kam byl zvolen za oblast Plzeň-město. Tentokrát však Jurečko při volbě místopředsedy nedostal potřebný počet hlasů a místopředsedu za Plzeň zatím ODS zatím nemá. Zvoleno bylo jen šest místopředsedů za ostatní oblasti z regionu.

Neúspěšnou volbu na místopředsedu potvrdil v pátek serveru Regionpodlupou.cz Roman Jurečko. „Ke zvolení mi chyběly asi čtyři hlasy, dostal jsem 28 hlasů. Z pléna nikdo nenavrhnul žádného jiného kandidáta na post místopředsedy za Plzeň, tak město prozatím nebude mít v regionu svého místopředsedu,“ uvedl Roman Jurečko.

Ten na místě odmítl, aby se volba místopředsedy opakovala. „Už před lety jsme takovou situaci zažili, když nebyl zvolen napoprvé Vladislav Vilímec. Volilo se nakonec třikrát a stejně tehdy neprošel. Teď se musí svolat oblastní rada ODS a tam si řekneme, co a jak bude, zda budu znovu kandidovat na post místopředsedy. Na moji neúspěšnou volbu neříkám nic, prohrávat se musí umět, taková je politika,“ konstatoval Roman Jurečko.  

Fotogalerie

Roman Jurečko | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz