Jsme televize vašeho kraje

Česká televize podpoří svými pořady celoroční kulturní projekt Plzeň 2015

Plzeň, publikováno 19.12.2013, autor: Richard Beneš

EHMK 2015 | Autor: Richard Beneš

Česká televize podpoří Plzeň jakožto Evropské hlavní město kultury. Ve společném memorandu se na tom dohodl generální ředitel České televize Petr Dvořák s představiteli města, Plzeňského kraje i zástupci společnosti Plzeň 2015.

„Že Česká televize vnímá kulturu jako fenomén, který si zaslouží výjimečnou pozornost a výjimečný prostor ve vysílání, jsme, myslím, již dokázali spuštěním samostatného kulturního kanálu ČT art. Podpora projektu Plzeň 2015 je pro mě v tomto světle dalším logickým krokem k tomu, aby Česká televize nejen zprostředkovávala umění divákům, ale aby se na jeho tvorbě aktivně podílela,“ říká generální ředitel ČT Petr Dvořák. „Jsem proto rád, že u tohoto projektu, který kulturně oživí nejen Plzeň, ale i celý širší region a do jisté míry posílí umělecké dění v celé České republice, můžeme stát takřka od počátku,“ konstatoval ředitel ČT Dvořák.

Plzeň jako Evropské hlavní město kultury nabídne v roce 2015 přes šest set akcí, včetně celoroční sezony nového cirkusu nebo výstavy slavné avantgardní umělecké skupiny Der Blaue Reiter. Součástí projektu bude i otevření nové divadelní scény či kulturního centra.

Projekt evropských měst kultury navazuje na takřka třicetiletou tradici. Každý rok jsou volena dvě města, která získají možnost vytvořit vlastní program a podpořit tak spolupráci států Evropské unie v oblasti umělecké tvorby.

Fotogalerie

EHMK 2015 | Autor: Richard Beneš