Jsme televize vašeho kraje

K výměně cedulí na Mostu Ivana Magora Jirouse se přihlásili Nepolapitelní mstitelé

Plzeň, publikováno 20.12.2013, autor: Richard Beneš

Na nové ceduli nahradilo přezdívku "Magor" jméno Martin | Autor: ÚMO Plzeň 3

Jako na Divokém západě to v předvánoční době vypadá na území centrálního plzeňského obvodu. Proti sobě tam stojí gang Nepolapitelných mstitelů a Daltonova banda, což má být označení pro osazenstvo ÚMO Plzeň 3. V tiskovém prohlášení se nyní Nepolapitelní mstitelé přihlásili k výměně cedulí na mostě, který se až doposud jmenoval po představiteli českého undergroundu Most Ivana Magora Jirouse. Gang Nepolapitelných mstitelů však původní cedule vyměnil za nové, kde je místo přezdívky „Magor“ uvedeno jméno Martin.

Své prohlášení adresovali Nepolapitelní mstitelé starostovi třetího obvodu Jiřímu Strobachovi (ODS) a dalším představitelům obvodu. „Náš plzeňský most se jmenuje Ivana MARTINA Jirouse, to vám, Daltonově bandě z UMO 3, znovu vzkazují Nepolapitelní mstitelé! Ďábel mluví ústy establishmentu, ale poezie je krví svobody. Máte naše cedule! Jsou placené z našich peněz stejně jako ty vaše,“ stojí doslova ve vzkazu mstitelů.

Na vyměněné cedule upozornil obvod jeden občan a spustilo se pátrání po autorovi povedeného vtípku, kterého se však nepodařilo odhalit. „Změna v názvu mostu je sice nepatrná, ale oficiální jméno je právě s přezdívkou Magor, pod kterou muzikanta většina fanoušků znala,“ uvedl starosta ÚMO Plzeň 3 Jiří Strobach. Podle jeho slov nyní úřad plánuje vrátit mostu původní a správné označení. Můžeme jen očekávat, jak to zareagují Nepolapitelní mstitelé a zda přijdou s nějakou novou guerillovou akcí. 

Fotogalerie

Na nové ceduli nahradilo přezdívku "Magor" jméno Martin | Autor: ÚMO Plzeň 3