Jsme televize vašeho kraje

Město se dohodlo s Viktorkou, klub zaplatí dvě věže na stadionu

Plzeň, publikováno 20.12.2013, autor: Richard Beneš

Stadion ve Štruncových sadech bude mít konečně i slíbené dvě věže | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Město Plzeň už má jasno v otázce stavby dvou věží na městském fotbalovém stadionu ve Štruncových sadech. Fotbalový klub Viktoria Plzeň, který si nyní díky úspěšné sezóně nemůže stěžovat na nedostatek financí, uhradí stavbu obou věží, které by měly přijít na 60 milionů korun. Potvrdili to náměstci primátora Petr Rund (ODS) a Martin Zrzavecký (ČSSD).

Vedení klubu se v lednu nechalo slyšet, že vybuduje obě rohové věže mezi hlavní tribunou a bočními ochozy, pokud se dostane do Ligy mistrů, což podařilo. Městské zastupitelstvo by mělo v lednu schválit plán výstavby a přípravu budoucí nájemní smlouvy, která by se mohla podepsat nejdříve v dubnu 2014, potvrdili náměstci primátora.

„Začne se pracovat na nájemní smlouvě, podle které by měly být věže 40 let v majetku fotbalového klubu, jenž by komerčně využíval jejich zázemí. Poté by je Viktoria převedla na město bezúplatně nebo za zůstatkovou cenu,“ uvedl Petr Rund. Podle jeho slov půjde čistě o investici fotbalového klubu, město se na stavbě nebude nijak finančně podílet. Klub má už z dřívějška k dispozici kompletní projektovou dokumentaci i platné stavební povolení. Začátkem prosince už vedení klubu požádalo město o pronájem ploch, na nichž budou věže stát. Se stavbou by se mělo začít po skončení sezóny v červnu 2014 a měla by trvat asi rok.

Jedna z věží bude sloužit jako zázemí klubu, ve druhé budou komerční prostory pro fanshop, whirpool, saunu, masáže, restauraci a fyzioterapii. Sloužit budou pro potřeby klubu i veřejnosti, provozovatelem se stane fotbalový klub. Do přestavby stadionu investovalo město Plzeň během posledních dvou let 350 milionů korun. Z původně atletického a fotbalového stadionu se stal ryze fotbalový stánek.     

Fotogalerie

Stadion ve Štruncových sadech bude mít konečně i slíbené dvě věže | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz