Jsme televize vašeho kraje

Stodskou nemocnici povede od března nový ředitel Alan Sutnar

Stod, publikováno 30.12.2013, autor: Richard Beneš

Jednolůžkový pokoj na oddělení chirurgie ve Stodské nemocnici | Autor: Stodská nemocnice

Novým ředitelem Stodské nemocnice, a. s., se od 1. března 2014 stane MUDr. Alan Sutnar. Na základě výsledků výběrového řízení o tom v pondělí na svém mimořádném jednání rozhodla Rada Plzeňského kraje. Server Regionpodlupou.cz o tom informovala mluvčí kraje Šárka Stará.

"Bývalý ředitel Stodské nemocnice MUDr. Jiří Suda se vzdal svého pracovního místa v srpnu 2013. Prozatímním vedením společnosti byl pověřen jeho náměstek pro lékařskou péči a odborný zástupce MUDr. Roman Tytl s tím, že nemocnici povede na přechodnou dobu, než bude vybrán v řádném výběrovém řízení nový ředitel," uvedla mluvčí Šárka Stará.

V polovině prosince se konalo dvoukolové výběrové řízení. Psychologické testy, zaměřené především na manažerské předpoklady a pracovní výkonnost, úspěšně vykonalo osm uchazečů. Z nich se jeden rozhodl nepokračovat ve druhém kole. Ústní pohovor, během něhož kandidáti mimo jiné představili svoji vizi fungování Stodské nemocnice, absolvovalo sedm uchazečů. Na místo ředitele Stodské nemocnice výběrová komise doporučila Alana Sutnara.

Vítěz výběrového řízení na ředitele stodské nemocnice Alan Sutnar pracuje od roku 1997 na Chirurgické klinice Fakultní nemocnice Plzeň. Od roku 2009 na chirurgii působí jako odborný asistent a zástupce vedoucího oddělení B. Absolvoval několik profesních stáží ve Francii. Ředitelem Stodské nemocnice bude od 1. března 2014.

 

 

Fotogalerie

Jednolůžkový pokoj na oddělení chirurgie ve Stodské nemocnici | Autor: Stodská nemocnice