Jsme televize vašeho kraje

Kolem kauzy OC Corso je zatím mrtvo, na tahu je investor

Plzeň, publikováno 02.01.2014, autor: Richard Beneš

Na tomto místě měla společnost Amádeus vybudovat OC Corso | Autor: Richard Beneš

S nástupem roku 2014 jsme se zajímali o to, co nového se děje kolem kauzy OC Corso Americká, jehož stavbu před rokem v referendu odmítli obyvatelé Plzně. Náměstek plzeňského primátora Martin Zrzavecký (ČSSD) pro server Regionpodlupou.cz potvrdil, že v současné době je kolem OC Corso víceméně mrtvo. Na tahu je nyní podle jeho slov investor stavby.

„Poslední dopis jsme společnosti Amádeus poslali v polovině října. Ten dopis obsahoval shrnutí situace a byla tam mimo jiné i výzva k tomu, aby společnost splnila regulační podmínky. Je to i na základě toho, co nám doporučila advokátní kancelář Kocián, Šolc, Balaštík. Ti řekli, ještě jednou se jich zeptejte, je lepší mít potvrzeno, že podmínky zatím nejsou splněny. Od té doby z jejich strany nulová reakce, Amádeus s námi přestal komunikovat. My nevíme, co se bude dít. Jsme připraveni k jednání o dalším postupu, ale nevíme, jaký ten postup bude, protože to musí říct Amádeus,“ uvedl náměstek primátora Martin Zrzavecký.

Současně s tím běží podle slov Zrzaveckého přerušené územní řízení na ten původní projekt obchodního centra, se kterým občané města nesouhlasili. „Pokud budeme my v rámci toho územního řízení jako účastník vyzýváni k nějakému stanovisku, tak opět dáme negativní stanovisko, stejně jako se to stalo někdy na počátku roku 2013. Amádeus si jde svojí vlastní cestou, zřejmě čekají na výsledek toho územního řízení, a proto nepodnikají žádné další kroky,“ dodal Zrzavecký.

Územní řízení se po krátké epizodě v Rokycanech, kam se dostalo kvůli údajné podjatosti plzeňského magistrátu, přesunulo opět do Plzně a je v kompetenci zdejšího stavebně-právního odboru. Než se tak stalo, vypršela společnosti Amádeus nájemní smlouva na městské pozemky. Začala platit klauzule, podle které nájem zaniká v případě, že investor nesplní regulační podmínky do 30.6.2013. Smlouvu si však lze vykládat dvěma způsoby a Amádeus si stále stojí za tím, že nájem i nadále trvá. To je nyní předmětem žaloby města na vyklizení městských pozemků.

Fotogalerie

Na tomto místě měla společnost Amádeus vybudovat OC Corso | Autor: Richard Beneš