Jsme televize vašeho kraje

Oblastní sněm ODS Plzeň město bude volit kandidáty do vedení strany i do výkonné rady

Plzeň, publikováno 03.01.2014, autor: Richard Beneš

ODS | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Oblastní sněm ODS za Plzeň město, které je po Brně druhou nejsilnější oblastí co do počtu členů v rámci celé ČR, bude na svém pondělním jednání v KD Peklo řešit nominace do celorepublikové výkonné rady ODS a také nominace na celorepublikové vedení ODS. Projednávat se bude před nadcházejícími komunálními a senátními volbami také rozpočet. Pro server Regionpodlupou.cz to potvrdil manažer ODS Michal Šašek.

V nominaci na členy výkonné rady ODS jsou zatím jména, jako je Jiří Šneberger, Roman Jurečko, Martin Baxa, Jiří Strobach nebo Stanislav Kopáček. Účastníci oblastního sněmu ODS budou dále vybírat svého kandidáta na post předsedy i místopředsedů celorepublikové ODS. Podle informací serveru Regiopnpodlupou.cz má důvěru plzeňské ODS na funkci předsedy Petr Fiala. O post místopředsedy nebo prvního místopředsedy ODS by se pak měl ucházet domácí Jiří Pospíšil.

Oblastní sněm ODS Plzeň město předchází Regionálnímu sněmu ODS, který se bude konat v polovině ledna. Tam budou za celý region Plzeňského kraje potvrzeni jak kandidáti do výkonné rady ODS, tak i na celorepublikové vedení.

Na regionálním sněmu by měl být také zvolen do funkce místopředsedy regionálního sdružení Roman Jurečko, který původně překvapivě neuspěl v listopadových volbách, kdy na tento post kandidoval za Plzeň město. Oblastní rada ODS Plzeň město však Jurečka na funkci místopředsedy regionu znovu nominovala. Hlasování o Jurečkově nominaci se zdrželi pouze dva lidé, ostatní neměli žádného jiného kandidáta. Lze tedy předpokládat, že se po regionálním sněmu Jurečko vrátí do krajského vedení ODS a na kongresu ODS pak bude mít šanci obhájit post ve výkonné radě.   

Město Plzeň má v současné době 1313 členů ODS a je po Brně s 1915 členy druhou největší oblastí co do počtu členů v celé České republice. Třetí místo patří oblasti Ostrava, kde je 827 členů ODS. Čtvrté České Budějovice mají 749 členů a Ústí nad Labem 621 členů ODS. V rámci celých regionů je Plzeňský kraj na třetím místě s 2148 členy. První je kraj Jihomoravský s 3428 členy a druhá je Praha s členskou základnou čítající 2571 osob. Čtvrtý Středočeský kraj má 2123 a pátý Moravskoslezský 2070 členů ODS.    

Fotogalerie

ODS | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz