Jsme televize vašeho kraje

Plzeň město nominovalo na předsedu ODS Petra Fialu, Jiřího Pospíšila pak chce za prvního místopředsedu

Plzeň, publikováno 06.01.2014, autor: Richard Beneš

ODS | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Na post celorepublikového předsedy ODS nominovali v pondělí večer účastníci oblastního sněmu ODS Plzeň město Petra Fialu. Domácí Jiří Pospíšil získal nominaci na funkci prvního místopředsedy strany. Tato nominace umožňuje Pospíšilovi v případě neúspěchu ucházet se o funkci jednoho ze čtyř místopředsedů ODS.

Oblastní sněm ODS Plzeň město, které je po Brně druhou nejsilnější oblastí co do počtu členů v rámci celé ČR, se dále zabýval nominací na členy výkonné rady ODS. Vzhledem k tomu, že je Plzeňský kraj třetím regionem s nejvyšším počtem členů, bude mít ve výkonné radě zastoupení hned tří svých členů. Z pěti přihlášených kandidátů do výkonné rady ODS získali nominaci v tomto pořadí Roman Jurečko, Jiří Šneberger a Martin Baxa. Nominace se nakonec vzdali Stanislav Kopáček a Jiří Strobach.    

Oblastní sněm ODS Plzeň město předcházel Regionálnímu sněmu ODS, který se bude konat 16. Ledna. Tam budou za celý region Plzeňského kraje potvrzeni jak kandidáti do výkonné rady ODS, tak i na celorepublikové vedení.

Fotogalerie

ODS | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz