Jsme televize vašeho kraje

Strana zelených v regionu posiluje, získává nové členy

Plzeňský kraj, publikováno 14.01.2014, autor: Richard Beneš

Strana zelených | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Výrazný nárůst zájemců o členství a spolupráci zaznamenává od podzimních sněmovních voleb Strana zelených (SZ) v Plzeňském kraji. Od listopadu vstoupila do řad SZ v kraji desítka nových členů převážně v Plzni, ale také v Klatovech či v Kasejovicích, a další zájemci o členství se hlásí. Vedení krajské organizace Strany zelených jsme se zeptali na to, jak SZ vnímá příliv čerstvých sil a co jim může nabídnout.

„Pro ty, kdo chtějí dělat zelenou politiku v Plzeňském kraji, je práce víc než dost. Jsou tu silná komunální témata jako otevřená správa, transparentní veřejné zakázky, odpadové hospodářství, nedostatek školek či územní plánování i krajská témata - NP Šumava, CHKO Brdy, záměr na vybudování úložiště jaderného odpadu nebo třeba nedostatečná dopravní obslužnost venkova. Proto jsme rádi, že mezi nás přicházejí noví, aktivní členové,“ říká místopředseda krajské organizace Strany zelených Pavel Kroupa.

Strana zelených se ovšem neopírá jen o své členy, ale může se pochlubit sítí dobrovolníků, kteří se přihlásili v průběhu předvolební kampaně, co děláte pro udržení přízně těchto sympatizantů?

„Zelenou politiku netvoří jen členové strany, ale chceme, aby její součástí byl i širší okruh našich sympatizantů a příznivců, kteří se často angažují ve veřejném prostoru, občanských iniciativách a podobně. I pro ně je určeno připravované setkání s předsedou SZ Ondřejem Liškou, které se uskuteční v úterý 21. ledna od 17.30 hodin v Plzni v Kavárně Inkognito,“ říká Petr Moravec, předseda SZ v Plzni.

V letošním roce čekají Stranu zelených v kraji senátní a komunální volby, v nichž budete usilovat o obhajobu svých zastupitelských mandátů a zisk dalších pozic, mají šanci uspět i noví členové?  

„Je dobře, že do našich základních organizací vstupují nové posily právě v této době. Věříme, že celkové oživení činnosti strany v regionu se promítne v dobrý volební výsledek,“ dodává předseda krajské organizace Jan Cina.

Zájemci o členství se mohou hlásit pomocí formuláře na hlavní webové stránce SZ (http://zeleni.cz) nebo kontaktovat místní organizaci SZ, popřípadě krajského předsedu SZ, pokud neexistuje buňka SZ v dané lokalitě. Seznam základních organizací SZ včetně příslušných kontaktů je dostupný na webových stránkách krajské organizace (http://zeleniplzensko.cz).

Fotogalerie

Strana zelených | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz