Jsme televize vašeho kraje

Poslanci hnutí ANO 2011 chystají vystoupení na jednáních plzeňského zastupitelstva

Plzeň, publikováno 16.01.2014, autor: Richard Beneš

ANO 2011 | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Překvapením na čtvrteční tiskové konferenci po jednání plzeňské městské rady byla účast poslance a krajského šéfa hnutí ANO 2011 Jana Volného. Ten do jednání tiskové konference nijak nezasahoval, vše sledoval pouze z toho nejzazšího rohu jednací místnosti. Pro server Regionpodlupou.cz pak potvrdil, že hnutí ANO se před nadcházejícími komunálními volbami začíná intenzivněji zajímat o komunální politiku a prioritou je samozřejmě město Plzeň.

Regionpodlupou.cz se samozřejmě zajímal o to, zda budou poslanci hnutí ANO pravidelně docházet a také vystupovat na jednání plzeňského zastupitelstva, jak to ještě loni s oblibou činil také bývalý poslanec za Věci veřejné Vít Bárta, který byl ovšem z Prahy a do Plzně si jezdil jen vyřizovat své osobní účty. „Na jednání plzeňského zastupitelstva budeme pravidelně docházet a lze předpokládat, že využijeme možnosti vystoupit se svými příspěvky k některým bodům, což nám jako poslancům umožňuje zákon. Nechceme ale nějak prudit z titulu naší funkce,“ uvedl poslanec Volný.

Krajský šéf hnutí ANO uvedl, že od svého nejvyššího vedení již dostal za úkol prověřit záležitosti kolem jistých úvěrů, jež si město vzalo na financování některých svých projektů. „Ukázalo se, že je to všechno v pořádku. Situaci v Plzni budeme ale pečlivě sledovat. Některý poslanec nebo člen hnutí ANO bude již přítomen na nejbližším jednání plzeňského zastupitelstva, které proběhne 30. ledna,“ uvedl Jan Volný. On sám má s komunální politikou bohaté zkušenosti, působil jako starosta Chodové Plané a nyní tam vykonává funkci místostarosty. 

V současné době nemá hnutí ANO v Plzni ani dvacítku svých členů. Zájem o členství v poslední době, především po obrovském úspěchu ve sněmovních volbách, vyvolal u mnoha lidí doslova hysterii. „Máme obrovské množství lidí, kteří se k nám nyní hlásí. Budoucí členy musíme opravdu velmi pečlivě prověřovat. Na druhou stranu se ale netajím tím, že mezi zájemci o členství je celá řada politicky aktivních lidí z jiných politických stran, kteří jsou nespokojeni se situací v jejich partajích. Divili byste se, kdo všechno se k nám hlásí,“ dodal s tajemným úsměvem Jan Volný. O konkrétních lidech však v současné době zatím ještě nechtěl hovořit. Každý zájemce o členství v hnutí ANO bude muset projít půl roční čekatelskou lhůtou a musí mít dva ručitele. 

Fotogalerie

ANO 2011 | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz