Jsme televize vašeho kraje

Sociální demokraté potvrdili plánovanou rošádu ve vedení kraje

Plzeň, publikováno 24.01.2014, autor: Richard Beneš

ČSSD | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Krajský výkonný výbor (KVV) ČSSD v pátek vpodvečer rozhodl, že jediným kandidátem na post hejtmana Plzeňského kraje je dosavadní první náměstek Václav Šlajs (ČSSD). Potvrdil to místopředseda krajské organizace ČSSD Zdeněk Honz. Volba nového hejtmana proběhne v pondělí na mimořádném jednání zastupitelstva Plzeňského kraje. O den dříve, tedy v neděli, na svoji funkci rezignuje hejtman Milan Chovanec (ČSSD), který je poslancem a zřejmě již nebrání jeho jmenování ministrem vnitra v nové vládě.

V důsledku změny na postu hejtmana dojde k některým personálním změnám a posunům v krajské radě, kde zůstane sedm zástupců ČSSD a dva z KSČM. Vzhledem k většině hlasů koalice ČSSD a KSČM v krajském zastupitelstvu lze předpokládat, že všechny plánované změny, včetně výměny hejtmana, hlasováním na zastupitelstvu hladce projdou. Jak už dříve jako první server Regionpodlupou.cz uvedl, novým prvním náměstkem hejtmana se skutečně stane současný náměstek pro dopravu Jaroslav Bauer (ČSSD), což potvrdilo páteční jednání krajského vedení ČSSD.  

KVV také rozhodl, že novým náměstkem hejtmana se stane dosavadní radní pro zdravotnictví Václav Šimánek (ČSSD). Na uvolněné místo radního by měl postoupit krajský zastupitel, místostarosta Staňkova a ředitel základní školy Jaroslav Šobr (ČSSD). Rovněž i tuto novou posilu v radě kraje již dříve avizoval server Regionpodlupou.cz. Nový radní by měl dostat na starost na starosti kulturu, cestovní ruch a neziskové organizace. Dosud je měl v kompetenci náměstek Jiří Struček (ČSSD), kterému by dál zůstalo školství a sport. 

Fotogalerie

ČSSD | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz