Jsme televize vašeho kraje

Jiří Pospíšil: Do konce týdne si beru lhůtu na rozmyšlenou, zda i nadále setrvám v ODS

Plzeň, publikováno 27.01.2014, autor: Richard Beneš

Jiří Pospíšil | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Krajský šéf ODS Jiří Pospíšil potvrdil v pondělí serveru Regionpodlupou.cz, že zvažuje úplný odchod z ODS. Stalo se tak týden po kongresu ODS, kde vyslovili spolustraníci Pospíšilovi stopku ve vedení strany. Nejprve neuspěl ve volbě na post prvního místopředsedy strany a pak nebyl zvolen ani řadovým místopředsedou. Nakonec se Jiří Pospíšil stal pouze členem výkonné rady, kde reprezentuje Plzeňský kraj.

„Jasně jsem řekl, že si beru několik dní na rozmyšlenou, protože se přiznám, že některé osobní výpady kolegů z ODS na sociálních sítích mě vedou k tomu zjištění, že k mé osobě v ODS není důvěra. To není o žádné uraženosti, nebo o podkopávání nohou ODS. To je pouze o tom, zda chci nebo nechci být součástí týmu, když mám pocit, že nemalá část členů ke mně má osobní elementární lidskou nedůvěru. Není to o prohraných volbách ve straně. Předsedovi ODS jsem řekl, že se rozhodnu do konce týdne o tom, zda setrvám i nadále v ODS,“ uvedl Jiří Pospíšil.       

I kdyby Pospíšil skutečně opustil řady ODS, nevzdal by se silného mandátu poslance, který získal od voličů Plzeňského kraje, kteří mu dali 36 procent preferenčních hlasů. Už před samotným kongresem ODS Pospíšil signalizoval, že by mohl odejít z ODS, pokud by nezískal důležitou funkci ve vedení strany. Vedle politiky, kdy je Pospíšil vedle poslance také opozičním zastupitelem Plzeňského kraje se totiž věnuje v Muzeu Kampa práci pro nadaci Jana a Medy Mládkových. 

Fotogalerie

Jiří Pospíšil | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz