Jsme televize vašeho kraje

Strana zelených uvítala odvolání technického náměstka primátora

Plzeň, publikováno 31.01.2014, autor: Richard Beneš

Strana zelených | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Vedení Strany zelených v Plzni uvítalo, že ve funkci technického náměstka primátora skončil Petr Rund (ODS). Odvolanému Petru Rundovi vytýkají zelení řadu sporných kroků a rozhodnutí z doby nedávno minulé. Konkrétně se jednalo například o projekt OC Corso Americká. Pro server Regionpodlupou.cz to uvedl člen Strany zelených v Plzni Petr Pelcl, který se kauze obchodního centra věnoval jako člen sdružení Kontrolní skupina.cz.

„Odchodu náměstka Runda nelitujeme, mimo jiné pro podstatnou roli, kterou sehrál v kauze obchodního centra Corso. Celý postup ve věci OC Corso je tragikomický. Nejprve se vypsala architektonická soutěž, aby se následně zrušila. A po měsících nečinného přešlapování se dnes o architektonické soutěži začíná opět mluvit. Je to Kocourkov,“ komentuje Rundovo odvolání člen Petr Pelcl.

Zelení spatřují v této změně poměrů na zastupitelstvu účelový tah ze strany ČSSD, který je součástí již začínající kampaně před podzimními komunálními volbami.

„Je zjevné, že ČSSD se pokouší zbavit odpovědnosti za svoje dosavadní vládnutí na radnici a vybrala si k tomu nejsnazšího obětního beránka. Petr Rund je sice jednou z nejhorších postav současné vládnoucí městské koalice, nicméně sociální demokrati se takto jednoduše nemohou vyvléct ze svého téměř čtyřletého spolupůsobení na radnici, kdy jim Petr Rund coby radní a technický náměstek primátora vůbec nevadil,“ dodává předseda plzeňské organizace Strany zelených Petr Moravec.

Fotogalerie

Strana zelených | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz