Jsme televize vašeho kraje

Zastupitelé posvětili stavbu dvou věží v režii FC Viktoria Plzeň

Plzeň, publikováno 03.02.2014, autor: Richard Beneš

Stadion FC Viktoria Plzeň | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Zastupitelé Plzně na svém posledním jednání rozhodli, že FC Viktoria Plzeň může začít stavět dvě věže, které byly součástí projektu rekonstrukce fotbalového stadionu ve Štruncových sadech a nebyly zatím vzhledem k nedostatku finančních prostředků postaveny. Stavbu nyní umožní nový občanský zákoník, podle kterého má město možnost udělit soukromé firmě právo stavby na svých pozemcích.

„Zástupci fotbalového klubu se k zajištění výstavby dvou věží přihlásili v případě, že FC Viktoria Plzeň postoupí v roce 2013 do základní skupiny Ligy mistrů. V souladu s tímto prohlášením požádala FC Viktoria v prosinci minulého roku o pronájem pozemků pro výstavbu a následné užívání stavby věží,“ uvedl primátor Plzně Martin Baxa (ODS).

Obě věže označované jako „sever“ a „jih“ by měly fotbalový klub přijít na 60 milionů korun. V majetku FC Viktorie Plzeň by měly zůstat po dobu 40 let, kdy by je klub komerčně využíval. Po uplynutí této doby by věže Viktoria převedla na město bezúplatně nebo za zůstatkovou cenu. Jedná se čistě o investici fotbalového klubu, město se na stavbě nebude nijak podílet. Klub má už z dřívějška k dispozici kompletní projektovou dokumentaci i platné stavební povolení. Se stavbou by se mělo začít po skončení sezóny v červnu 2014 a měla by trvat asi rok.

Jedna z věží bude sloužit jako zázemí klubu, ve druhé budou komerční prostory pro fanshop, whirpool, saunu, masáže, restauraci a fyzioterapii. Sloužit budou pro potřeby klubu i veřejnosti, provozovatelem se stane fotbalový klub. Do přestavby stadionu investovalo město Plzeň během posledních dvou let 350 milionů korun. Z původně atletického a fotbalového stadionu se stal ryze fotbalový stánek. 

Fotogalerie

Stadion FC Viktoria Plzeň | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz