Jsme televize vašeho kraje

Místopředseda krajské ODS Vilímec pověřen dočasně vedením regionu, vystřídá odpadlíka Pospíšila

Plzeň, publikováno 03.02.2014, autor: Richard Beneš

ODS | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Regionální rada ODS v Plzeňském kraji pověřila v pondělí na svém jednání krajského místopředsedu Vladislava Vilímce dočasným vedením občanských demokratů v regionu. Krajský zastupitel Vilímec by měl ODS v Plzeňském kraji vést až do okamžiku, než bude na regionálním sněmu zvolen nový předseda. Ten nahradí dnes již bývalého předsedu Jiřího Pospíšila, který minulý týden ve čtvrtek ukončil členství v ODS, poté co nebyl zvolen na kongresu ODS do funkce prvního místopředsedy strany a nakonec neobhájil ani post řadového místopředsedy ODS.

Vedle pověření Vilímce dočasným vedením krajské ODS vyzvala regionální rada ODS Jiřího Pospíšila, aby se vzdal všech funkcí, do kterých byl zvolen za ODS. Pospíšil by tam měl opustit křeslo poslance i zastupitele Plzeňského kraje. Ještě minulý týden po oznámení odchodu z ODS Pospíšil uvedl, že si hodlá obě funkce ponechat a pracovat jako nezařazený poslanec i krajský zastupitel. Zdůvodňoval to tím, že nechce zklamat své voliče, od kterých dostal silný mandát a velké množství preferenčních hlasů.

Pokud by se Pospíšil vzdal mandátu poslance, nahradil by ho ve Sněmovně právě místostarosta Kdyně Vladislav Vilímec, který loni v parlamentních volbách skončil na druhém místě hned za Pospíšilem. Bývalý poslanec Vilímec tehdy kandidoval ze třetího místa a díky preferenčním hlasům přeskočil i dvojku na kandidátce, kterou byl další dnes již bývalý poslanec Jiří Papež (ODS).

Regionální sněm ODS v Plzeňském kraji, kde by se měl zvolit nový krajský šéf, by se měl pravděpodobně uskutečnit 17. března.     

Fotogalerie

ODS | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz