Jsme televize vašeho kraje

Primátor zrušil úterní mimořádnou schůzi zastupitelstva, kde se mělo jednat o uhrazení vícenákladů při stavbě divadla

Plzeň, publikováno 17.02.2014, autor: Richard Beneš

Magistrát města Plzně | Autor: Richard Beneš

Koaliční zastupitelský klub ČSSD není schopen podpořit materiál na uhrazení víceprací při realizaci stavby Nového divadla v Plzni, který společně s koaličním partnerem minulý týden připravil a podepsal. Tato skutečnost, kterou sdělil ekonomický náměstek Martin Zrzavecký (ČSSD), primátorovi Martinu Baxovi (ODS) je důvodem, proč neproběhne v úterý 18. února mimořádné zastupitelstvo. Serveru Regionpodlupou.cz se podařilo získat tuto informaci už v neděli večer. Přesně v 19.10 telefonicky kontaktoval náměstka Zrzaveckého. Ten šéfredaktorku serveru opakovaně ujistil, že je to mylná informace, podivil se, kde na to přišla, a řekl, že v úterý bude zastupitelstvo s jediným bodem a o tam, jak budou hlasovat, se ještě dohodnou v pondělí. Jenže zhruba ve stejném čase kolem 19. hodiny oznámil primátorovi Baxovi úplně něco jiného.

V pondělí dopoledne primátor Plzně Martin Baxa (ODS) překvapivě zrušil úterní mimořádné jednání Zastupitelstva města Plzně. Na programu schůze měl být jediný bod nazvaný Nárok zhotovitele na uhrazení víceprací při realizaci stavby Novostavba divadla v Plzni, Divadlo Jízdecká,“ na kterém mimo jiné závisí i osud radniční koalice ODS a ČSSD.

Primátor ve zdůvodnění zrušení jednání zastupitelstva uvedl, že program obsahoval pouze jediný zmíněný bod k projednání, který se ovšem jeho předkladatelé rozhodli nepředložit. „Nejbližší termín řádného zasedání Zastupitelstva města Plzně připadá podle schváleného plánu na 13. března,“ konstatoval primátor Martin Baxa. 

 „V neděli večer mi náměstek primátora Martin Zrzavecký (ČSSD) nečekaně oznámil, že klub zastupitelů ČSSD aktuálně není schopen podpořit materiál k vícenákladům na divadlo, který jsme společně připravili a ve čtvrtek podepsali i rozeslali. Bylo to pro mě obrovské překvapení. Na základě této informace, jsem tedy dnes zrušil zítřejší jednání zastupitelstva, protože by nebylo co projednávat. Na dalším postupu se předpokládám, domluvíme nejprve na stranické úrovni,“ uvedl z celé záležitosti primátor Martin Baxa. 

Náměstek Zrzavecký hovořil s primátorem kolem 19. hodiny, kdy mu sdělil stanovisko zastupitelů ČSSD. Ve stejnou dobu se podařil také našemu serveru získat od svého zdroje stejnou informaci, kterou jsme si telefonicky v 19.10 hodin ověřili u Martina Zrzaveckého a ten nám řekl. „Nevím, od koho máte tuto informaci, ale je to nesmyl. V úterý bude zastupitelstvo a to má jediný bod. Jak budeme hlasovat, tak o tom se ještě pobavíme na schůzi v pondělí 17. února od 17 hodin.“ Aby nedošlo k nedorozumění, zopakovali jsme znovu dotaz, zda se může stát, že se o proplacení vícenákladů nebude hlasovat a byli jsme opakovaně náměstkem Zrzaveckým ujištěni, že se to stát nemůže, že máme špatné informace.

 

Fotogalerie

Magistrát města Plzně | Autor: Richard Beneš