Jsme televize vašeho kraje

ČSSD hodlá pokračovat v radniční koalici s ODS, musí se dokončit řada projektů

Plzeň, publikováno 18.02.2014, autor: Richard Beneš

Magistrát města Plzně | Autor: Richard Beneš

Stejně jako ODS po jednání oblastní rady, tak i sociální demokraté dospěli po schůzi svého okresního výkonného výboru k závěru, že hodlají pokračovat v radniční koalici i přes krizi způsobenou v minulých dnech odvoláním technického náměstka primátora Petra Runda (ODS) a rozdílným názorem na placení vícenákladů za více jak 20 milionů korun, vzniklých při stavbě Nového divadla.

Rovněž i okresní výkonný výbor ČSSD schválil dodatek ke koaliční smlouvě, který se týká další podpory města projektu EHMK 2015, dostavby Nového divadla a rekonstrukce bývalého objektu Světovar. „Byla by hloupost dál nepokračovat v koaliční spolupráci, jsou ještě jiné projekty, které je třeba dokončit,“ uvedl šéf klubu zastupitelů ČSSD Martin Zrzavecký (ČSSD). Ten už na začátku radniční krize vyjádřil vůli v pokračování koalice, i když sociální demokracie porušila koaliční smlouvu tím, že hlasovala pro odvolání náměstka Runda.    

Oblastní rada ODS v Plzni doporučila svým zastupitelům podepsat schválený dodatek ke koaliční smlouvě. „Hlavním důvodem pro pokračování koalice je to, že ODS nechce ohrozit rozběhnuté projekty, které svým významem překračují volební období a které ODS prosadila, zejména pak EHMK 2015 a s ním související akce. Oblastní rada též konstatovala, že priority, které obsahuje dodatek koaliční smlouvy, jsou především prioritami, jež dosud ODS prosazovala,“ uvedl primátor Martin Baxa. 

Fotogalerie

Magistrát města Plzně | Autor: Richard Beneš