Jsme televize vašeho kraje

Novým městským zastupitelem se stane vedle Lumíra Aschenbrennera také Jiří Winkelhöfer

Plzeň, publikováno 19.02.2014, autor: Richard Beneš

Jednání Zastupitelstva města Plzně | Autor: Richard Beneš

Novým členem plzeňského městského zastupitelstva se stane bývalý starosta Lochotína Jiří Winkelhöfer (ODS). Společně se svým kolegou starostou Slovan Lumírem Aschenbrennerem (ODS) nahradí zastupitele Jiřího Uhlíka a Vladimíra Tichého, kteří před 14 dny vystoupili z ODS a vzdali se svých postů v plzeňském zastupitelstvu.

Původně měl být vedle Lumíra Aschenbrennera náhradníkem v zastupitelstvu Ivan Hašek (ODS), který ovšem přišel o trvalé bydliště v Plzni a zanikl mu tak mandát. Dalším náhradníkem na kandidátce ODS tak byl bývalý starosta Lochotína a současný podnikatel ve školství Jiří Winkelhöfer, který je nyní také členem zastupitelstva na Lochotíně. Společně se svým kolegou z lochotínského zastupitelstva Janem Přecechtělem (BEZPP) a Simonou Štruncovou, manželkou dnes již bývalého vlivného člena ODS Petra Štrunce, vlastní Winkelhöfer soukromou Vyšší odbornou školu zdravotnickou, managementu a veřejnoprávních studií.

Otázkou zatím ještě zůstává, kdo ze zastupitelů z ODS nahradí ve funkci odvolaného technického náměstka primátora Petra Runda (ODS). O jeho nástupci by měl rozhodnout zastupitelský klub před březnovým jednáním městského zastupitelstva. 

Fotogalerie

Jednání Zastupitelstva města Plzně | Autor: Richard Beneš